Op de site van KZ/THERMO4U stond een goed stuk inzake de zaalcompetitie van dit seizoen. Wat ook voor ons als club interessant is om te lezen!

Wordt het nog wat met de zaalcompetitie?

Dat is een relevante vraag natuurlijk. Alleen de Korfbal League en Reserve League draaien nog door, maar de rest ligt stil. Hoe lang kan dat nog voor er ook – net als vorig jaar – een definitieve streep door deze zaalcompetitie gaat? Wel, dat verschilt nogal per groep.

Het simpelste ligt dat eigenlijk voor de sector Breedtesport, dat is voor ons (webred: KZ) senioren 7 t/m 10, A3 en A4, B3 en B4, C3, C4, C5 en alle D-, E- en F-teams behalve D1. Voor die groep geldt geen promotie/degradatie-regeling, want zij worden ingedeeld naar sterkte op basis van een complex puntensysteem. Naar gelang er minder wedstrijden zijn gespeeld wordt dat systeem ook wel onduidelijker, maar voorlopig kun je nog aardig vergelijken met de veldresultaten. Zou er dus bijvoorbeeld vanaf 1 februari weer gespeeld mogen worden, dan is inhalen van alle wedstrijden geen optie meer, maar de rest kun je spelen om in elk geval het plezier van de wedstijden weer te beleven.

In de sector Wedstrijdsport ligt dat anders, want daar is natuurlijk wèl sprake van de ‘P/D-regeling’ en die kun je alleen fatsoenlijk benutten als je tegen alle beoogde tegenstanders een uit- en thuiswedstrijd hebt gespeeld. Gaat dat nog lukken? Wel, dat is nogal twijfelachtig, want…”

En klik dan hier voor het hele artikel van PH.