En toen was er geen licht
Tja, daar sta je dan met zijn allen. Zo’n 250 mensen bij elkaar om 19.00 uur voor de wedstrijd van AW.DTV tegen TOP Sassenheim. Mooi tijdstip om veel publiek te hebben. Ook veel supporters van TOP. En dan gaat de verlichting niet aan. Op dat moment kon er nog wel gestart worden en met wat eerder beginnen en wat korter rust zou het haalbaar kunnen zijn. Maar het scheidsrechtersduo was terecht onvermurwbaar. Het licht moest aan vanaf het begin. Het besluit moest nog even indalen en het duurde al met al nog een half uur voordat het veld leeg was en het clubhuis vol. Voor het korfbal vervelend en voor de kantinecommissie een mooie avond want als je toch niets te doen had dan bleef je hangen. Tot middernacht. Dat wordt inhalen dus. Die wedstrijd.

We gaan een poging doen om het naar 16 oktober te krijgen. Zoiets ontstaat dan in creatieve hoofden in een vol clubhuis. In dat weekend is het openingsfeest van sportpark ZBE. Wethouders, ambtenaren, buurt, pers en andere geïnteresseerden zouden dan topkorfbal kunnen zien. Geen betere reclame en geen beter visitekaartje dan zoiets. Of dat lukt kan ik niet overzien. Daar moeten meerdere partijen achter staan. Ingewikkelder dan een wedstrijd afblazen.

De andere resultaten
Het tweede wist lang in het spoor van Groen Geel 2 te blijven. Tot 9-11 vlak na rust. Maar daarna werd het verschil groter. Uitslag 14-20. We deden ons zelf wel wat te kort door het missen van flink wat kansen. Ons midweekteam speelde niet. De A1 verloor ruim van kampioenskandidaat DVO. Het werd 6-24. Het wordt een pittig jaar waarin vooral geleerd en gegroeid kan worden. De A2 verloor van Apollo met 6-11 en de A3 speelde niet. De B1 ging bij Swift B1 onderuit met 10-8. En zoals voorspeld; de D1 ging frivool verder waar ze vorig seizoen stopte, dik winnen en nu tegen Roda Westzaan D1 met 1-7. “Het had 15-0 kunnen zijn” was de kritische reactie van de technische staf van het team. De E1 bood goed partij tegen een meer ervaren Badhoevedorp maar verloor met 3-1.

Gift van de stichting Beheer Gelden Clubhuis TCNH
De ALV van de korfbalvereniging TCNH besloot in 2003 tot opheffing. Dat was in 2006 een feit en de overgebleven leden zijn lid geworden van Sporting West. De stichting is onlangs opgeheven en het stichtingsbestuur besloot het overgebleven geld aan AW.DTV te geven.  Wij hadden al eerder subsidies gekregen van de stichting bij lopende acties zoals levering van korfbalmateriaal, subsidie voor nieuwe jeugdleden en een bijdrage cursus korfbal technisch kader. Hierbij de argumentatie van de penningmeester van de stichting:

Van AW.DTV is DTV de oudste korfbalclub van Nederland, bovendien gevestigd in Amsterdam en toevallig had TCNH dezelfde clubkleuren als AW. Op grond van de informatie op de website is de club nog steeds zeer actief, met ook een terugblik in het (verre) verleden. Het kampioenschap van Nederland van Allen Weerbaar in de sporthallen Zuid hebben mijn vrouw en ik nog bijgewoond.
De stichting heeft gemeend op grond van de langste historie een bedrag toe te kennen van € 375,–.

Soms denk je wel eens dat een grote geschiedenis geen invloed heeft op de toekomst en dat daarover schrijven nutteloos is. Naast dat ik denk dat trots ook banden versterkt en energie geeft om de uitdagingen die we hebben aan te gaan, is deze gift ook een signaal dat iets moois uit het verleden een steuntje in de rug kan zijn. Wij waarderen deze gift dan ook zeer.

Hans