Twee kampioenen en wel bij onze jongste korfballende jeugd. De E1 won thuis met maar liefst 8-2 van concurrent Badhoevedorp en kwam daardoor drie punten los met nog een wedstrijd te gaan. In de najaarscompetitie werd twee keer van dit team verloren. Wij konden deze competitie een sterker team inzetten getuige de 8-2. Knap. Gefeliciteerd Sterre en Bob en E1-team.
Ook de D1 werd kampioen met nog een wedstrijd te spelen. In de zaal had het ook gekund maar werd de Corona-competitie niet uitgespeeld. Zaterdag bij Rohda was het in het eerste kwart nog zoeken naar de automatismen maar ging het daarna los, via een 4-2 voorsprong in de rust werd een 10-5 overwinning binnengehaald. Gefeliciteerd Amber en Sem en D1-team.
Mooi om te zien dat de D1 intussen uit twaalf spelers/speelsters bestaat en dat al vijf daarvan van het eiland komen. Geeft meteen een aandachtspunt voor volgend seizoen want het is een flinke opgave om die niveauverschillen in de teams te managen en de nieuwe kinderen op te vangen. Bij verdere groei gaat dat niet en zullen we aparte mensen in moeten zetten die nieuwe kinderen opvangen, opleiden en in overleg met de trainer/coaches speeltijd geven. Of de groei moet heel hard gaan zodat we hele teams met nieuwe kinderen kunnen inzetten.

Ter illustratie van die groei; onze kangoeroes hadden een “veldtraining” met maar liefst 24 kinderen. De harde kern is van (letterlijk) eigen kweek die groeit en bloeit. Kijk maar naar de geboortekaartjes op de site. Kinderen trekken kinderen want een groot deel van die 24 kwam vervolgens van het eiland.
Dit verschijnsel is relatief nieuw voor AW.DTV en we zullen er goed mee om moeten gaan om niet alleen kansrijk te zijn op ZBE maar ook die kansen te gaan pakken.

Daarnaast lijken we de seniorenteams van volgend seizoen al aardig op orde te hebben. De staf voor het eerste met Erwin, Steffen en Esther gaat na de zomervakantie ook weer aan de slag maar de begeleiding van de andere seniorenteams moet nog wel rondkomen.
Bij de junioren wordt het nog flink puzzelen. We hebben gesprekken gevoerd met een vereniging in de buurt omdat een oplossing met combinatieteams goed leek voor beide verenigingen maar de urgentie die wij hebben werd daar niet gevoeld hoewel ze wel open staan voor verdere samenwerking. Wat verder opvalt is dat wat wij belangrijk vinden, korfbalontwikkeling als waarde om te ruilen via inzet van ervaren begeleiding van ons en omdat het zien van hoog niveau korfbal kinderen kan inspireren,  door anderen niet zo waardevol gevonden wordt. Het is dus (nog) geen ruilmiddel om de angst te compenseren dat er spelers overstappen.

Hadden we een week geleden laten weten dat we op 21 september de ledenvergadering wilden houden, dat werd al weer ingehaald en het wordt nu woensdagavond 14 september.

Hans