Zou het mijn stukje van vorige week geweest zijn? Het was een beetje scherp en dat lag ook aan mijn stemming op dat moment na een bestuursvergadering over volgend seizoen. Dan rolt er zo’n stukkie uit mijn toetsenbord. Nu is de stemming anders maar we zijn er nog niet. Er zijn nog veel handjes nodig.
De gesprekken liepen al langer maar op onze ALV kunnen we twee nieuwe bestuursleden voordragen op belangrijke functies: Gina de Groot als secretaris en Cédric Pardieck als penningmeester. De gemiddelde leeftijd van ons bestuur zakt daarmee zo’n 20 jaar omdat een nieuwe generatie zich aandient die stap voor stap het stuur gaat overnemen. De enige die het gemiddelde hoog houdt ben ik straks zelf maar dat is een kwestie van tijd.
Verder is er ook op andere plekken beweging te bespeuren; bij leden, maar ook ouders van kinderen worden steeds meer actief en dat is precies wat we nodig hebben om geleidelijk aan de last op die paar schouders te verminderen. En hoe meer mensen hoe minder tijd het kost per persoon.

Korfbal
De A1 haalde dinsdag in tegen KZ/Thermo4U A1 en verloor met 24-10. Beetje veel maar het maakt niet meer uit want door het verlies van AVO A1 tegen Tempo A1 heeft de A1 zich gehandhaafd in de hoofdklasse. Dat is samen met de promotie naar de hoofdklasse in de zaal een knappe prestatie. Volgend seizoen kan er onder leiding van Kelly verder gebouwd worden. Er rest nog een wedstrijd zaterdag tegen DOS ’46 A1 dat bij ons een punt moet halen om boven DVO te eindigen en de kruisfinales te bereiken.

Ook voor het tweede staat er niets meer op het spel maar we spelen wel een belangrijke rol bij de 2e degradatieplaats. Zaterdag thuis tegen PKC 3 dat twee punten achter staat op SKF 2. En de zaterdag daarop uit tegen SKF 2. Beide moeten de resterende wedstrijd nog tegen DSC 2 dus tel maar uit hoe belangrijk de wedstrijd voor PKC 3 is.

En nog maar eens: zaterdag om 10 uur speelt de D1 haar kampioenswedstrijd tegen Rohda D1. Een echte derby waarbij winst vanzelfsprekend tot het kampioenschap leidt. Als we met minder dan 4 doelpunten verschil verliezen of gelijkspelen betekent het dat we bij winst een week later tegen Haarlem D1 thuis kampioen kunnen worden. Komt dat zien zaterdag bij Rohda.

Eilanddag
Vrijdag 3 juni werd de Eilanddag gehouden op Zeeburgereiland. Een middag met allerlei activiteiten voor kinderen en hun ouders. Ook AW.DTV was prominent aanwezig met een korfbalclinic en onvervalste pannenkoeken van Ellen en haar team. Een mooie mogelijkheid om ons weer te laten zien. En dat is nodig willen we groeien bij de jeugd. Kinderen komen niet vanzelf binnenlopen, zo kinderrijk is het nou ook weer niet. Zij of hun ouders moeten ergens door  aangetrokken worden en daarvoor moeten we flink aan de weg timmeren. Het eiland heeft nu zo’n 5.000 bewoners waarvan volgens Funda 13% kinderen van 15 jaar en jonger. Dat zijn 650 kinderen. De komende 10-15 jaar wordt aan de Sluisbuurt gebouwd. Aan de horizon zijn de bouwkranen te zien. Dan verdubbelt het aantal inwoners. Dan is onze markt zo’n 1.300 kinderen groot en afgerond zo’n 1.000 tot en met onze doelgroep 12 jaar. IJburg is vanwege de woningtypologie met veel meer eengezinswoningen kinderrijker. Daarvan hebben Steigereiland, Haveneiland-West en Oost zo’n 6.000 kinderen en laten we zeggen 5.000 tot en met 12 jaar. Samen met Zeeburgereiland dus 6.000 kinderen. Er is een schreeuwend te kort aan sportruimte en aanbod. Mijn ervaring in het Utrechtse is dat als je echt goed je best doet en je alles mee hebt 10% van de kinderen komt korfballen. We hebben handjes nodig om deze kansen te grijpen. Het kan echt leuk gaan worden om daar aan te bouwen.

Hans