Over het algemeen heb ik lumineuze ideeën. Dat vindt niet iedereen maar daar werk ik aan. Hier is er weer een die nog verder uitgewerkt moet worden:

We gaan er gewoon mee stoppen.
Dat doen we totdat we genoeg mensen hebben op allerlei plekken in de club. Die weinige mensen die er aan trekken en sleuren, elke dag weer, die geven we vrij af. We maken van AW.DTV in ons jubileumjaar een awe-mennekes-en-vrouwkesclub. Ik weet niet hoe dat in het Amsterdams heet maar gewoon ‘s morgens in de zon zitten, krantje lezen, kopje koffie erbij. En wat kletsen over 120 jaar AW.DTV. Verder niets. Wel op de Drieburg dan. Die is wel wat verroest en sleets geworden maar dat zijn wij intussen ook. Wat een vooruitzicht. Niet al die dingen aan je kop maar gewoon zonder agenda rondkijken. We zeggen het KNKV dat ze ons niet hoeven in te delen. We heffen de staf, technische commissie en jeuco op. Dat zijn toch nog maar een paar mensen. En ook de arbitragecommissie. Hoe goed die het ook doet met zo weinig scheidsrechters. Misschien kan die zich verhuren aan andere clubs die met torenhoge boetes en sportieve straffen moeten zien rond te komen. Verdienen we ook nog wat. We maken er voorlopig een adviesbureau van want we hebben ook verstand van korfbal en het runnen van een kantine-exploitatie en hoe je met al die afdelingen van de gemeente omgaat en er probeert het beste uit te halen. Daar is wel behoefte aan in het land. We heffen de exploitatiecommissie nog niet op anders gaat dat kopje koffie niet door. Onze niet-spelende leden zullen voorlopig wat verdwaasd rondlopen maar wel weer een doel in hun leven vinden. Onze spelende leden worden met open armen ontvangen bij de andere clubs in de regio. Die kunnen hun geluk niet op. Misschien starten we nog als we wel genoeg handjes hebben maar voor de mensen die dagelijks naar handjes zoeken is de tijdsdruk er dan gewoon een beetje af en dat is fijn. We hoeven niet voor de zomer alles rond te hebben. Dat kan ook volgend jaar of het jaar daarna of zo.

Ik heb het idee nog niet helemaal rond want al die leden die elders onderdak vinden die krijgen vroeg of laat te maken met vragen van hun nieuwe club; of ze wat willen doen, een jeugdteam trainen en coachen of in een commissie aan de slag gaan. En dan komen ze tot ontdekking dat ze daar niet aan kunnen ontsnappen en dat ze beter gewoon bij AW.DTV aan de slag hadden kunnen gaan, die leuke club daar op dat eiland waar iedereen elkaar kende met die mooie accommodatie en die leuke mensen en die enorme geschiedenis. Mijn probleem is dat ik vind dat dit een probleem is dat ik moet oplossen omdat ik nu al te doen heb met die mensen en hun toekomstige spijt. Misschien moet ik dat maar gewoon laten zoals het is. Je mag van mensen verwachten dat ze op tijd goede afwegingen maken toch?

Korfbal
Het eerste wist nog een overwinning in de wacht te slepen tegen KZ/Thermo4U (14-13), en gaat met 5 punten terug naar de hoofdklasse. Zuur dat een TOP (A) en uiteindelijk ook het uit elkaar vallende TOP(S) net niet ingehaald konden worden. Hier en daar waren er kansen. Maar dit geeft weer even lucht om opnieuw te gaan bouwen. Ook het tweede redde het niet en degradeerde. Maar hier maakten enkele junioren speelminuten en dat is ook weer winst. Het werd een 14-21 nederlaag tegen DSC 2 die meteen kampioen werd. Evenals hun eerste bij Dalto. DSC 1 neemt de plaats in van ons in de Ereklasse. Ook Oost Arnhem promoveert.

De A1 ging kopje onder tegen Dalto met 12-19. Dat was de verwachting gelet op het team dat we in het veld konden brengen en ondanks het uitstekende spel van de invallers. Want die hadden een flinke last op hun schouders maar deden wat ze konden.  Gelukkig is de schade nog te overzien want concurrent AVO verloor ook. Nog twee te gaan met drie punten voorsprong. Moet nu te doen zijn. De B1 verloor van EKVA met 10-6 en zelfs de D1 verloor met 5-4 van DKV Victoria. Rohda D1 verloor ook dus over 14 dagen, zoals eerder aangekondigd, bij Rohda de kampioenswedstrijd. Verloren we allemaal dan? Nee hoor, de E1 was onze redding. Er werd met maar liefst 8-2 bij Blauw Wit E2 gewonnen. Yeahhh.

Hans