Het doek is dan toch gevallen voor het eerste. Tegen DVO/Accountor konden we een helft meekomen. DVO speelde soepel, creëerde veel maar miste ook veel en wij bleven bij en bereikten een 12-9 ruststand. In de tweede heft werd het niveauverschil duidelijk in de score: 26-13. Zaterdag KZ/Thermo4U en dan zit de competitie er op. Maar toch wel weer speelminuten voor jong talent en dat is ook winst.
Ook degradatie van het tweede is onvermijdelijk. Met nog 3 wedstrijden te gaan 5 punten overbruggen. Of er moet net zo’n wonder gebeuren als bij het eerste stilletjes gewenst werd. Zaterdag thuis tegen koploper DSC 2. Uit werd het 19-16. Zaterdag knokte het tweede zich van en 8-4 achterstand in de rust terug tot een dik verdiende 11-12 voorsprong. Het werd toch 13-12. Veldspel zeker niet de mindere van Fiks 2 maar die steeds terugkomende schotloosheid is heel jammer. Het wordt opnieuw bouwen met de selectie.

Door het puntverlies vorige week tegen Tempo A1 en de onverdiende nederlaag uit tegen LDODK A1 gaat onze A1 een zeer spannende periode tegemoet met een incomplete ploeg. Zaterdag tegen Dalto en de laatste wedstrijd tegen koploper KZ die dan bij winst kampioen kan worden. Concurrent AVO A1 heeft een eenvoudiger programma en staat 3 punten achter op ons. Om te beginnen thuis tegen de buren van LDODK die nergens meer voor spelen behalve voor de eer en hopelijk is die in Friesland nog net zo belangrijk als vroeger. Want de laatste wedstrijd van AVO is tegen het dan gedegradeerde Tempo. Het zal toch niet…..

Ja, spannende tijden. Ook bij de D1 die ongeslagen bovenaan staat en waar de nieuwelingen intussen hun plek gevonden hebben. Zaterdag om 11.45 uur tegen DKV Victoria uit. Thuis wisten we met 12-10 te winnen. Viel een beetje laag uit. Hoe dan ook, de kampioenswedstrijd is op zaterdag 11 juni om 10 uur bij Rohda. Met zijn allen er heen. Kom op.

Ook spannende tijden in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Nieuwe bestuursleden, nieuwe bestuursorganisatie, afronden huurcontract kantine, overdracht clubhuis op de Drieburg, afronden nieuwe statuten en huishoudelijk reglement, nieuwe trainers, nieuwe teams, aanvullingen in commissies, leren omgaan met gemeentelijk beheer, netwerk uitbouwen op ZBE. Maar eerst nog het jeugdkamp, nu georganiseerd rond het eerste vakantieweekend van 16-17 juli.

Hans