Het worden cruciale jaren voor AW.DTV. Willen we de potentie van ZBE uitnutten dan moeten we steviger georganiseerd zijn en hebben we meer mensen nodig. Op de komende jaarvergadering zullen we laten zien hoe we het willen aanpakken. We beseffen ook dat er niet meer mensen een-twee-drie tevoorschijn te toveren zijn. Dat moet groeien. Maar er is geen andere weg als we duurzaam overeind willen blijven. Elk jaar kun je het saldo opmaken van mensen die komen en gaan. Elk jaar hebben we het weten te redden. Komend jaar lijken we af te stevenen op een negatief saldo. Minder mensen zijn bereid zich voor de club in te spannen. Dat is zeer zorgelijk en net als we de potentie van het eiland kunnen gaan verzilveren. Ik doe een zwaar beroep op iedereen om nog eens na te denken over je inzet voor de club, of je niet toch nog wil doorgaan, of je voor eerst wat wil gaan doen of dat je wat anders wil doen. Allemaal bespreekbaar.

Korfbal
We hebben vier jaar Ereklasse gehad en zijn er met Houdini-acts en geholpen door corona ingebleven. Afgelopen zaterdag werd de grootste overwinning in de Ereklasse tot nu toe gehaald door Top (A) met 22-12 te verslaan. Is er een 5e Houdini-act in de maak? Met de uitwedstrijd tegen het reeds voor de kruiswedstrijden geplaatste DVO en de thuiswedstrijd tegen concurrent KZ is er nog een kansje. Die kan ook zomaar zaterdag in rook opgaan als KZ wint van het andere TOP(S).
Het tweede verloor met 13-10 van Sporting West en met 4 wedstrijden te gaan is het gat 5 punten geworden. Dat wordt een zware onderneming in de reserve hoofdklasse.

Meest ontspannen leek de A1 op handhaving in de hoofdklasse af te koersen. Lekker in vorm en punten pakken. Zaterdag ging het niet helemaal goed. Tegen het onderaan staande Tempo A1 werd een punt verloren (19-19). Het kan nog bijzonder spannend worden want AVO heeft nog een relatief makkelijk programma om 3 punten in te halen. Hopelijk hebben ze nog steeds geen plan B en werkt hun plan A ook niet. Dat wordt de komende wedstrijden alle hens aan dek en verloven ingetrokken.
De A2 komt maar niet van die onderste plaats af en verloor ruim (13-3) van OKV. Maar er gloort hoop want de D1 zou wel eens kampioen kunnen gaan worden. Deze keer werd het 12-2 bij Haarlem.

Leuke dingen
Ja die zijn er ook. Vrijdag was er de zeer geslaagde bier (en limonade) pong-avond als onderdeel van onze jubileumactiviteiten. Georganiseerd door Sanne en Judith. Met een heuse en hele grote wisselbeker. Hij staat nu op de schoorsteenmantel bij Sem en mag daarna ook naar Matthijs. Dus volgend jaar weer?

Hans