Los van het feit dat punten halen in de Ereklasse een lastige opgave is en zeker tegen PKC (15-31), was het dinsdag een vermakelijke en leerzame wedstrijd van ons eerste op ZBE. En beter dan de zaterdag daarvoor tegen TOP (S) (11-22) begreep ik. We kunnen dit podium nog een paar wedstrijden gebruiken om aankomend talent speelminuten te geven.
De een gaat dat wat makkelijker af dan de ander; handelingssnelheid, energie kunnen leveren en overeind blijven valt tegen de absolute top niet mee, dat heeft gewoon tijd nodig. Het eerste kan het vege lijf nog redden door zaterdag te winnen van TOP (A) en vervolgens nog ergens een punt of drie te halen. KZ heeft een stijgende vorm te pakken, verwijdert zich nu met lichtsnelheid van de onderste plek en laat ons achter.

Voor het tweede is elke wedstrijd er op of er onder. Er werd eerder verdienstelijk gelijkgespeeld tegen Avanti 2 (15-15) en zaterdag wacht in Dordrecht Sporting Delta. Hopelijk worden de mentale en fysieke klachten hier en daar wat minder en zetten we er een mooi resultaat neer. We hebben in ieder geval drie punten te overbruggen willen we niet degraderen maar in deze klasse wint iedereen van iedereen behalve van DSC 2 dus wat meer punten is welkom.

De A1 had zaterdag een halve wedstrijd nodig om te ontdekken dat concurrent AVO geen plan B meegenomen had uit Assen. Toen we grip kregen op hun plan A (alles over soepel schietende dames met goede reboundende heren) en daar gevarieerd aanvalsspel tegenover wisten te zetten was het snel gedaan met de concurrent voor degradatie. Via een 7-6 ruststand ging het via 10-6 naar 20-11 en daarmee is ook het onderling resultaat (vorige keer 20-15 verloren) voor ons. Belangrijke punten met een goed spel. Dat schept vertrouwen voor de uitwedstrijd zaterdag tegen het onderaan staande Tempo. Nu doorpakken, op 8 punten komen en “en passant” Dalto inhalen.

De A2 gaat tegen OKV A1 proberen van de onderste plaats af te komen en de B1 moet naar de buren van DKV Victoria om de eerste punten te pakken. De D1 speelt tegen Haarlem en kan de positieve lijn doorzetten en de E1 krijgt thuis Oranje Nassau. Uit gewonnen met maar liefst 5-3.
De Kangoeroegroep is onze grootste groeibriljant met maar liefst twaalf aanstormende talenten. En de midweek gaat het vrijdag weer proberen. Zowel de site van het KNKV, als de uitslagendienst van Antilopen werken volgens mij niet meer naar behoren en het is mij niet helemaal duidelijk hoe het met de standen zit bij een aantal teams.

Andere dingen
Intussen blijven we overleggen en onderhandelen met de gemeente over de huurovereenkomst op ZBE gekoppeld aan de Drieburg, het verbeteren van de afstemming met de beheerders en proberen vat te krijgen op hoe om te gaan met KidsAktief in een gebouw dat zich daar niet voor leent. En daar zijn KidsAktief en wij het over eens. Nu de gemeente nog.

En verder de aanloop naar een nieuw bestuur en een nieuwe besturing van de club. Is voor velen een “ver van mijn bed show” maar wordt uiteindelijk wel een keer zichtbaar.

Hans