Ik had met ze te doen, de spelers en begeleiding van het tweede. Ben je je de hele week aan het voorbereiden op de play-off wedstrijd tegen het taaie ZKV 2 en sta je in no time met 8-2 achter. Daar had niemand zich op ingesteld. Wel op een flinke strijd om de 16-13 nederlaag goed te maken. De achterstand werd een beetje ingelopen maar echt kansrijk was het niet en ook nu een nederlaag van 16-13. Heel jammer maar dat hoort ook bij het leerproces van dit jonge team. Nu het veld in. Daar wacht ook een grote opgave. Zaterdag al tegen Avanti 2.

Het derde ging eervol strijdend ten onder tegen KZ 5. Het werd een 19-17 nederlaag  waar we met 6 doelpunten verschil hadden moeten winnen. Volgend jaar zaal en veld in de reserve 2e klasse. Niets mis mee en een leuk niveau om je verder te ontwikkelen. Het derde speelt dit seizoen geen veldcompetitie.

Wel vreugde bij de A1 vanwege de winst voor promotie naar de hoofdklasse maar we kregen het niet cadeau na de 16-21 winst vorige week. De Woudenbergers vlogen erin en kwamen met 0-4 voor. Mooi test, eens even kijken naar het oplossend vermogen van onze A1. Dat bleef rustig bouwen, nam het initiatief over en kwam vlak voor rust op een 10-6 voorsprong. Maar Woudenberg wist de ruststand op 10-9 te brengen en ging er na de rust weer overheen; 11-14. Ook dat werd gerepareerd en uiteindelijk was de eindstand 18-16. Vooral leuk dat Woudenberg zijn huid duur verkocht zodat het een mooie wedstrijd werd. En nu de knop om want zaterdag een hele belangrijke wedstrijd tegen AVO A1 voor behoud in de hoofdklasse veld. De wedstrijd in Assen werd onverdiend verloren. Nu winnen dus want we staan samen op de een na onderste plek met 4 punten.

Terugkijkend hebben we een redelijk goed zaalseizoen gedraaid met een lange tocht van het eerste om uiteindelijk volgend seizoen in de tussenklasse te belanden. Die gaat Korfballeague 2 heten en is zo beter gehecht aan de Korfballeague 1. Het tweede blijft in de reserve overgangsklasse en het derde speelt dan reserve 2e klasse. De midweek heeft maar een paar wedstrijden gespeeld en dat is jammer. De A1 gaat weer naar de hoofdklasse en de A2 heeft zich netjes gehandhaafd in de 2e klasse. De B1 werd kampioen, de D1 vindt telkens weer het sterke Groen Geel op haar weg maar heeft succesvol een aantal nieuwe leden ingepast. Hetzelfde geldt voor de E1 die wel even 50 doelpunten gemaakt hebben in 8 wedstrijden. Zo, die zit. Verder zijn er al Kangoeroes die de tent afbreken omdat ze in de F1 willen spelen. Wat moet dat worden over een jaar of 20 in AHOY?

Hans