Die is binnen; 23-21 tegen Wageningen. Het eerste deed wat het moest doen en met een flinke omweg; een plek veroveren in de nieuwe tussenklasse volgend seizoen. Coach Erwin vond het een draak van een wedstrijd dinsdag, zag verbeterpunten en zo hoort het ook als coach. ik vond vooral dat ze er stonden, allemaal, ook de wissels. Net als vorige week. In 18 dagen 6 wedstrijden, alle er op of er onder, een flinke klap incasseren tegen DSC en toch weer op tijd scherp. Complimenten voor spelers en staf.

Aan de biertafel naderhand kwam ik nog met wat mij opviel; net als in Wageningen schoten de Wageningse dames 2/3 van de wedstrijd met scherp en daarna hield het op. Kwam dat omdat ze het niet een hele wedstrijd volhouden of omdat wij er steeds beter greep op kregen? Daar kwamen van andere deskundigen nog een heleboel andere analyses overheen en toen raakte ik het spoor kwijt. Misschien volgend seizoen een analyticus op de bank die turft? De commentator bij DSC kreeg constant input van turfers; gedurende de wedstrijd wist hij per speler de scoringspercentages te noemen en hoe die zich ontwikkelden (Cédric schoot op het laatst 50%) . Als wij dat dan ook kunnen koppelen aan een commentator dan zijn we weer een stap verder.

Nog even terug naar afgelopen zaterdag als bruggetje naar komende zaterdag. Het play-off circus is nog niet voorbij. Het tweede moet de mouwen opstropen om een 16-13 nederlaag tegen ZKV 2 goed te maken voor promotie naar de reserve hoofdklasse. Het was een taai gevecht zaterdag en ik hoop dat het tweede een antwoord heeft  op de wijze waarop ZKV een vak van ons een groot deel van de wedstrijd volledig wist lam te leggen waardoor er over de hele linie onzekerheid binnensijpelde.

Het derde staat ook voor een flinke opgave; winnen van KZ 5 met 6 doelpunten verschil na de 20-15 nederlaag. Ik begreep dat dit grotendeels uit handen kwam van een heer van KZ die normaal niet zoveel raak schiet. Geeft perspectief.

Nooit onderschatten maar de A1 heeft de eenvoudigste opgave. Uit bij Woudenberg werd al met 16-21 gewonnen. Zaterdag een goed resultaat halen betekent promotie naar de hoofdklasse junioren, de klasse waar we in 2018 uit degradeerden. Dat zou heel knap zijn en als we ons we in het veld handhaven dan is dat een kroon op het werk van het team en de begeleiding.

Dus voor de laatste keer dit vreemde zaalseizoen; komt allen naar ZBE (en sla de zaalfinale in Ahoy even over) om het 2e, 3e en A1 toe te juichen.

Hans