We willen alles en wel nu. Ik had goede verwachtingen van de persconferentie van vrijdag en verheugde me weer op de opening van de competitie. Het is het toch weer niet geworden. We mogen weer binnen trainen en onderling wedstrijden spelen. De kantine mag open voor afhaal. Mijn begripvolle kant heeft begrip; dat virus gaat hard en gaat nu de hogere leeftijden bereiken. Die gaan meer het ziekenhuis in en daar hebben we niet genoeg capaciteit voor. Maar omdat we de langzaamste boostercampagne hebben en de minste beddencapaciteit zijn de maatregelen scherper dan in de omringende landen.  Maar daar korfballen ze niet of nauwelijks en fijn dat we weer wat mogen maar de meeste korfbalclubs zijn niet zo groot dat we eindeloos onderlinge wedstrijden kunnen spelen die we vorig jaar ook al speelden. Misschien een tijdelijke fusie aangaan met Swift en DKV? En voor de selectie met Blauw Wit en Rohda?  Maar even niet kniezen; laten we blij zijn en dit omarmen. We maken er weer wat van. Zie verder op de site en de nieuwsbrief over de concrete gevolgen van de versoepelingen.

Intussen was het zaterdag best druk op het veld met de clinic van Erwin. Veel opkomst bij de jeugd en lekker zicht voor heel ZBE op AW.DTV. Michael heeft het druk met de opnames voor zijn workout en zondags hebben we de bootcamp op het veld van de senioren. Hadden, moet ik zeggen want gelet op de versoepelingen gaan we weer naar binnen. De bootcamp van zondag 16-1 gaat niet door en vanaf dinsdag 18-1 zitten we weer op ons trainingsschema van voor de lockdown in een warme hal.

En nu jullie dit lezen heeft de pubquiz van zaterdag 15-1 plaatsgevonden. Ik verwacht dat Frank weer een mooie quiz in elkaar gezet heeft waarvoor dank Frank!. AW.DTV is een slowstarter en ook hier liep het in eerst instantie nog geen storm met het aantal aanmeldingen maar na het passeren van de uiterlijke inschrijfdatum ging het hard. We snappen dat concept gelukkig wel bij de korfbalwedstrijden want daar beginnen we vaak voordat het eindsignaal klinkt.

Hoofdklasseclubs kloppen aan bij de bond deel 2
De brief van het DSC-bestuur om in actie te komen is beantwoord door het KNKV. En was geen antwoord op de urgentie die DSC namens de hoofdklasseclubs liet doorklinken en daarom gaan we door met de druk opvoeren. We hebben het over een korte termijn; aan de slag met scenario’s voor het vervolg van de competitie voor alles onder de League zodat er een gelijk speelveld is voor de Play downs en voor de veldcompetitie waar bijvoorbeeld AW.DTV in de ereklasse speelt tegen alleen maar teams die lekker hebben kunnen doorballen in de zaal. En we hebben het over de lange termijn; een nieuwe opzet van de zaal- en veldcompetitie waar we in het najaar over van gedachten gewisseld hebben met alle topclubs op Papendal. Over de ideeën die toen besproken zijn heb ik eerder geschreven; in de zaal een Korfballeague van 10 teams en een Promoleague ook van  10 teams met daaronder de bestaande opbouw van hoofdklassen en overgangsklassen. Op het veld poules van 4 teams, regionaal ingedeeld en in de voorjaarscompetitie verdeeld in kampioenspoules en degradatiepoules ingaande in het najaar van 2023. Maar dat is allemaal nog niet definitief.

Overleg met gemeente over huurcontract kantine
Dat zou op 10 januari weer voortgezet worden maar dat wordt nu 24 januari. In het voorjaar moet het een overeenkomst opleveren die ons veel meer zekerheid geeft als huurder waardoor we ook definitief afscheid gaan nemen van De Drieburg en ons clubhuis en ons helemaal kunnen richten op de uitbouw van de club op ZBE.

Statuten en huishoudelijk reglement
Taaie kost zou je zeggen. Maar het zijn wel de spelregels die tussen ledenvergadering en bestuur afgesproken zijn. Het bestuur doet de dagelijkse besturing van de club met de commissies, ontwikkelt beleid en legt dat voor aan de ledenvergadering. De nieuwe wet (WBTR) regelt dat dit allemaal wat strakker georganiseerd moet gaan worden. Het geeft bestuursleden meer duidelijkheid over hun positie, de verplichtingen en verantwoordelijkheden en de risico’s. We hebben de concepten van de nieuwe versies die voldoen aan de WBTR nu klaar en ze worden door meelezers kritisch bekeken. Daarna gaan ze naar de ledenvergadering.

Korfbal Amsterdam
Vorige week en ook deze week waren voor mij erg druk door privéomstandigheden. Het ritueel van een ochtend met een kop koffie grasduinen in de Amsterdamse korfbalgeschiedenis schoot er even bij in. Maar er gloort weer licht en ruimte. Komt goed.

Hans