Laten we er een mooi 2022 van maken met veel ontspanning en sportieve activiteiten op ZBE maar laten we vooral gezond blijven en de Coronacrisis heelhuids doorkomen. Ik wens dat iedereen persoonlijk en ik wens het AW.DTV in haar jubileumjaar.

Pubquiz 15 januari
Het eerste programmaonderdeel afgelopen november ging nog goed, het tweede is weer ingehaald door het virus. De pubquiz gaat weer online en wel op zaterdag 15 januari om 19.30 uur. Dat is al snel dus iedereen moet even een handje helpen met de tamtam. Op de site staat meer informatie.

Meer coronaprogramma
Verder zijn we bezig met het opzetten van meer activiteiten voor jeugd en senioren maar wel werkenderwijs en kijkend naar eventuele versoepelingen; we hebben in ieder geval in de aanbieding; a.s. zondag een (duo) bootcamp voor senioren op het veld en volgende week zaterdag organiseert Erwin, onze trainer van het eerste, een clinic voor de jeugd. We proberen een workout via beeldscherm door Michael Post van de grond te krijgen met een versie voor senioren en een voor jeugd.  Scholen gaan open en misschien in het kielzog de sporthallen maar dat is wensdenken. Daarom gaan we ook jeugdactiviteiten opzetten op het veld. En ja dat is effe wennen maar met warme chocolademelk en iets te eten wat we buiten aanbieden lijkt het net op een schaatsmiddag.

Hoofdklasseclubs kloppen aan bij de bond
Afgelopen december nam DSC uit Eindhoven het initiatief om gezamenlijk in actie te komen richting het KNKV. De Korfballeague (KL) en reserve league spelen gewoon hun zaalcompetitie door en er is een promotie/degradatieregeling. Die houdt in dat na afronding van de KL uitslagen van wedstrijden tussen hoofdklasseteams en KL-teams bepalen wie er volgend jaar in welke klasse speelt terwijl alles onder de KL stil staat. Dat zou vreemd zijn, geen gelijk speelveld.  Op zijn minst is er overleg nodig tussen de clubs en het KNKV over hoe we hier mee omgaan. Er zijn allerlei varianten te bedenken in allerlei scenario’s, van de KL ook stilleggen tot aan de nu stilliggende competities wel uit spelen als dat mogelijk is en de eerste reeds gespeelde ronden geldig verklaren. Desnoods gaan we in april nog door. Daar zitten allerlei haken en ogen aan maar het is nodig dat het KNKV communiceert. De meeste hoofdklasseclubs hebben gereageerd op het initiatief van DSC en natuurlijk zit iedereen er een beetje anders in maar wat ons bindt is naast begrip over de coronamaatregelen dat we een open dialoog met het KNKV willen. Dat is in een brief aan het KNKV duidelijk gemaakt.

Aanloop naar een nieuw bestuur
We hebben in het bestuur afgesproken dat we vanaf januari die aanloop gaan nemen; enerzijds op zoek naar kandidaten om plekken die leegkomen aan het eind van het jaar weer in te vullen en anderzijds na te denken over hoe we de club willen besturen. We staan voor fikse uitdagingen op ZBE als we willen toegroeien naar een stabiele middelgrote vereniging. Dat is uitdagend werk dat we samen met de commissies doen en met iedereen die bereid is en het leuk vindt om de handen uit de mouwen te steken. We kunnen bijvoorbeeld toe naar een klein bestuur en meer zelfstandige sterke commissies die binnen een gezamenlijk plan hun werk doen of we kunnen naar een breed bestuur waar alle commissies in vertegenwoordigd zijn.

Hans