Ik had nog even hoop dat de Tweede Kamer het door laten gaan van amateursport er door zou drukken maar dat is niet gebeurd en dus zitten we in een min of meer vergelijkbare situatie met vorig jaar. Maar was vorig jaar nog het romantische vooruitzicht dat we ons uit de pandemie zouden prikken dan is het vooruitzicht nu een stuk troebeler. De vaccinatiegraad gaat niet echt omhoog, de eerste prikken beginnen hun uiterste houdbaarheidstermijn te naderen, de derde prik komt erg langzaam op gang en er is intussen sprake van een nieuwe mutatie. Ons kabinet heeft geprobeerd te laveren tussen zoveel mogelijk openhouden en het virus de baas te worden maar de opties lijken zo langzamerhand beperkt.
Dat alles geeft ons weer uitdagingen. Hoe houden we de lol erin en hoe levert het energie om de dingen te blijven doen die de club nodig heeft? We proberen in ieder geval zoveel mogelijk ruimte in de sporthal te huren. Die verdelen we over jeugd en senioren. Op die tijden willen we ook zoveel mogelijk de kantine open houden om enigszins dat clubgevoel overeind te houden.

Korfbal
Alle resultaten van het wedstrijdkorfbal zijn ongeldig verklaard en het ging net lekker met de selectie. Wat een teleurstelling. Ook de tweede wedstrijd wist het eerste te winnen en het was overtuigend. En ook nog tegen TOP Arnemuiden die ons op het veld een flinke zeperd had gegeven. TOP werd niet weggespeeld, het ging niet over dubbele cijfers maar een gemotiveerd AW.DTV was de hele wedstrijd de bovenliggende partij.
Het tweede had het in zijn eerste wedstrijd tegen TOP 4 uit Sassenheim in het begin moeilijk en na een 10-9 ruststand kwam het zelfs achter maar daarna volgde een spurt die eindigde bij 29-22. Eindelijk weer eens een lekkere winstpartij.
Het derde bleef tot de rust in het spoor van Ons Eibernest 2 maar moest al snel lossen in de tweede helft: 12-26. Ons midweekteam knalde er op los (20-8) tegen HKC uit Utrecht, de A1 won van KZ A2 en was dat aan haar stand ook wel verplicht (13-5). Maar dat was het wedstrijdkorfbal en dat is voorlopig gestopt.
Het breedtekorfbal kan wel doorgaan en daarin had de A2 het lastig tegen EKVA (8-14), de B1 stak de A10 over en kwam terug met de punten (6-12), de D1 verloor verrassend ruim van Groen Geel D2 (15-7). Vanuit de staf was het commentaar dat ze liepen te slapen. En de wat versterkte E1 liep over Blauw Wit heen alsof het niets was en won met 20-1.

Groei
Onze aanpak werkt. We zitten op ZBE met de bedoeling te groeien. Al vorig seizoen zijn we op scholen gaan trainen. We hebben goed uitgepakt tijdens het openingsfeest van het sportpark, we weten ouders te bereiken en aan te spreken. Zowel bij de Kangoeroes als bij de D komen er nieuwe kinderen binnen. Bijna alles uit de buurt. De aanloop naar een F-team wordt genomen. Nu al moeten we dat zien te accommoderen, er moet geschoven gaan worden om ruimte te bieden voor deze kinderen. De nieuwe maatregelen rond Corona gooien wat roet in het eten maar daar wordt wel weer wat op verzonnen en daar heb ik alle vertrouwen in. Die groei gaat er komen en dat laten we ook weten.
In De Brug, de krant van Amsterdam Oost, stond een mooi artikel over AW.DTV en hoe we willen groeien. Erwin heeft de contacten gelegd en gaat bij onze externe communicatie aan de weg timmeren. Voorwaarde is ook dat we de beheersing over de kantine hebben. We hebben afgelopen maandag weer een ronde onderhandelen gehad met de gemeente. Hert is nog niet rond maar we gaan stap voor stap naar een resultaat toe dat we uiterlijk medio 2022 aan de leden gaan voorleggen.

Korfbal Amsterdam
Ik heb bij het ontmantelen van mijn ouderlijk huis weer nieuwe oude korfbalgeschiedenis gevonden. Het is een soort archeologische vindplaats zoals Troje. Elke keer pel je weer een laag af. Ik moet dat allemaal nog even ordenen. Korfbalkrantjes van PSV uit de jaren 50 en van Keizer Karel uit de jaren 60 en 70 zijn voor deze rubriek niet interessant maar misschien kom ik nog wel passende stukjes tegen.
In het NK van 13 februari 1969 stuitte ik op een verslag van de interland tegen België. Afgestoft met een klein borsteltje. Het gehele Nederlandse team bestond uit Amsterdamse en Haagse spelers en speelsters. Aandoenlijke foto´s van Tom van Rhee en Wil Reuter, toenmalig Amsterdamse toppers.

Hans