Na 45 jaar competitie op De Drieburg is het nu afgelopen.
De A2 speelde de laatste wedstrijd op de Drieburg, Sven scoorde daarbij het laatste doelpunt en Sem floot die laatste wedstrijd. Het was even een verrassing omdat de D1 nog een thuiswedstrijd (en uitwedstrijd) moet inhalen volgende week maar daar is wat anders voor bedacht. We gaan er wel gemakshalve van uit dat het veld op ZBE in maart speelklaar is. Formeel is dat nu nog niet zo omdat het veld nog goedgekeurd moet worden door een onafhankelijk instituut aangewezen door NOC/NSF en KNKV en pas daarna kan het KNKV besluiten dat het veld vrijgegeven wordt. En verder zijn er nog wat punten van ons die de gemeente nog moet oppakken.

Korfbal
Die laatste wedstrijden op De Drieburg gingen allen verloren. Het tweede verloor de belangrijke wedstrijd van SKF 2 of eigenlijk SKF 1,5 want wij speelden onze 8e partij en SKF zijn 7e en dat betekende dat SKF versterking uit het 1e mocht meenemen en die werd ook ingezet. Na een vlotte 5-1 was de ruststand 9-8 en het werd 12-14. We eindigen de eerste veldhelft onderaan. In de zaal inspiratie op doen. De A1 vocht voor wat het waard was, kwam met 4-8 achter, knokte terug tot 8-8, kwam met 8-12 achter en knokte weer naar 12-13. En toen was de pijp leeg en werd het 14-21. AVO won van Tempo en is op gelijke hoogte gekomen. Wordt een spannende 2e helft maar eerst nog naar DVO uit voordat de zaal begint.
De A2 ging er met 7-19 aan tegen EKVA A1. Enkele spelers hadden al een wedstrijd in de A1 in de benen maar EKVA was gewoon een maatje te groot, soms letterlijk en figuurlijk.

Dolly Eijlders
Het In Memoriam was al eerder op de site geplaatst maar bij de uitvaart van Dolly Eijlders die op 97 jarige leeftijd overleed, bleek hoe aanwezig onze vereniging in haar leven is geweest. Met alle dagelijkse drukte en geregel vergeet je wel eens dat de vereniging zoiets kan betekenen voor mensen; een leuke tijdsbesteding, ontmoetingen met andere mensen, het meemaken van korfbal en alles er om heen en de herinnering aan de avonturen. Wat het voor haar betekende nam Dolly mee maar ze liet ook wat  achter met haar foto’s en het beeldje dat ze kreeg vanwege haar 80-jarig lidmaatschap. Dat alles geven we een plek.

Wedstrijden fluiten als wedstrijd
Het scheidsrechtersteam en de commissie zien het fluiten van een flink aantal wedstrijden als een eigen wedstrijd. Die lijken we te gaan winnen en dat betekent zelfs dat we er geld aan verdienen. Zou zo maar kunnen zijn dat we aan het eind van de 1e veldhelft op plus 4 rekeneenheden staan en dat is mooi € 25,-. In de zaal volgt de nieuwe uitdaging want dan gaat het 3e ook spelen en fluiten we nog meer wedstrijden. Intussen is het heel knap gedaan.

Korfbal Amsterdam
In de eerste twee NK’s van seizoen 81-82 wordt de door AW georganiseerde wedstrijd genoemd tegen de NK-poll stars. Het team wordt samengesteld uit de winnaars van de NK-poll 1981. Misschien iets om weer te gaan organiseren op ZBE? Het was een weggezakte traditie die vanaf 1981 weer georganiseerd werd en intussen weer weggezakt is. Had kennelijk te maken met groter en kleiner wordende krachtsverschillen tussen de winnaars en AW. De resultaten in de oefencampagne van onze selectie zijn intussen zo dat het krachtsverschil weer krimpt. Misschien iets leuks voor op een zomeravond ergens in juni?

Hans