Korfbal
Zaterdag speelde het eerste tegen DVO. Een tegenstander van formaat en weinig eer tegen te behalen. DVO speelde soepel en soms leek het alsof de Bennekommers zonder enige inspanning de klus aan het klaren waren. Deze club is al sinds de jaren 70 aan het bouwen. Het ontworstelde zich aan de 2e klasse, eind jaren 80 hoofdklasse en met wat kleine ups en downs gestaag naar de Korfballeague en ereklasse veld en nu naar de absolute top daarvan. De eigen sporthal hielp daar ook bij en de plek werd een begrip in het dorp. Intussen groeit het PKC achterna richting 1.000 leden. En bijna geheel op eigen kracht met eigen jeugd en zo is het op dit moment ook nog grotendeels. Pas in de afgelopen jaren trok DVO toppers van elders aan, zelfs uit Spanje, Taiwan en België. Een van die toppers is Gert-Jan Meerkerk die zaterdag niet te houden was. Het werd 10-28. Komende zaterdag speelt AW.DTV tegen het eveneens onderaan staande KZ uit.

Het tweede is punten aan het verzamelen. Zaterdag werd Sporting Delta 2 met 21-17 verslagen en dat verschil werd in de laatste 10 minuten knap gemaakt. Ook door goede wissels die mogelijk zijn omdat we nu iets ruimer in onze spelers beginnen te  zitten. Dinsdag werd een punt gehaald uit tegen Groen Geel 2 (19-19) terwijl die wedstrijd eerder in eigen huis met 14-20 verloren ging.  Komende wedstrijd thuis tegen Fiks dat van een vergelijkbaar kaliber is als Sporting Delta.

Ons midweekteam blijft maar winnen met ontspannen zomeravondkorfbal. Ben benieuwd of de botten verstijven nu het kouder wordt en de uitdagingen er niet echt zijn tot nu toe. Tempo lijkt hier een flinke kluif.

De A1 speelde een belangrijke wedstrijd tegen Tempo dat tot nu toe 1 punt verzameld had. Heel lang bleef het in het ongewis wie aan het langste eind ging trekken maar wij wisten de zenuwen het beste in bedwang te houden. Het eerste gaatje werd geslagen bij 14-12. Bij 14-13 schoot Bram ons van afstand naar de verlossende 15-13 en was de wedstrijd gespeeld. Het werd zelfs nog 16-13 en 16-14 in de laatste seconden. Dit was de eerste winst sinds maart 2020. Toen won de A1 in de zaal bij OVVO. Na dat weekend begon de lockdown. Vorig seizoen werden in de eerste veldhelft geen punten gehaald en moesten we weer stoppen. De A1 staat zomaar boven de degradatiestreep en doet weer gewoon mee. Knap gedaan.
De A2 wist weer niet te winnen. Dit keer werd verloren van de koploper OKV A1 met 7-11. Zaterdag tegen Furore weer kansen. De B1 verloor van de koploper Luno (7-11) en kan zaterdag tegen Swift punten halen. De D1 had zijn aangekondigd leermomentje tegen Groen Geel D2. Voor het eerst in lange tijd werd verloren (6-5) maar het geeft perspectief voor de thuiswedstrijd. Op naar een gedeeld kampioenschap. De E1 verloor eervol met 4-2 en dat is een stuk leuker spelen dan vorige week.

Openingsfeest sportpark ZBE
Langzaam beginnen de contouren van het openingsfeest duidelijk te worden. In ieder geval zal onze bijdrage zijn dat op zaterdag 16 en op zondag 17 oktober de kantine open is van 10 tot 16 uur, ook al draaien we een gewoon competitieprogramma met uit- en thuiswedstrijden. En verder zijn we bezig een aantal jeugdwedstrijden van die zaterdag te verplaatsen van De Drieburg naar ZBE, onze kangoeroes treden op, we houden een korfbalclinic, we bemensen een infokraam over AW.DTV, er is een springkussen en we cateren het feestje van de gemeente. Daarvoor wordt een tent opgezet bij ons voor de deur.
Het zou leuk zijn als veel AW.DTV-ers langskomen. De openingshandeling wordt om 14.30 uur verricht door wethouder Simone Kukenheim van Zorg, Jeugd(zorg), Beroepsonderwijs en Sport. Het exacte programma wordt nog uitgewerkt.
Alle gedoe zetten we even opzij. Dit is voor ons de mogelijkheid om ons voor te stellen aan de buurt en de gemeente. Wij vechten er al lang voor om serieus genomen te worden door de gemeente en duidelijk te maken dat wij een goeie partij zijn op het eiland om beleid operationeel te krijgen en gebreken op te lossen. Onze definitieve plek begint nu binnen handbereik te komen en dat is voor onze toekomst van groot belang.

Korfbal Amsterdam
In de aanloop naar onze verhuizing en het definitief betrekken van de accommodatie op ZBE viel mij dit artikel op uit het NK van 18 maart 1971 over de nieuwe huisvesting van Blauw Wit. Nog wel zonder sporthal. Overigens was het clubhuis anno 1916 wat romantischer.
Daarnaast nog een verslag van het eerste toernooi voor het landskampioenschap junioren zaal. Dat werd toen tot grote verrassing van iedereen een clubje uit Drenthe met de naam DOS ’46. Luto junioren werden tweede. Toen kondigde zich de eerste veranderingen aan  in de krachtsverhoudingen binnen het korfbal. Weer 11 jaar later zou DOS ’46 de eerste niet westerse landskampioen worden.

Hans