Korfbal
We hebben sinds de vorige week weer twee wedstrijden van het eerste achter de rug. De belangrijke partij tegen TOP (Arnemuiden) ging verloren. TOP stond op scherp en leek beter doordrongen van het belang van deze wedstrijd. Pas bij 6-0 scoorden wij en bij 10-2 kwam er wat evenwicht in de wedstrijd. Het werd 17-9. En dan die lange reis weer terug…
Op dinsdag werd ingehaald tegen TOP (Sassenheim). Ook nu weer een start waarin we het meteen leken weg te geven (2-8)  en toen een wederopstanding tot 10-11 vlak na rust. Ook een vloeiend combinerend TOP kan plotseling gaan haperen als de tegenstander onverwacht dicht bij komt. Dat zit in koppies en niet alleen in de handen en benen. Aan beide zijden werden vervolgens strafworpen gemist, maar die aan onze kant deden het meeste pijn: 13-16 en nog steeds op nul punten. Maar we zagen nu wel in een groot deel van de wedstrijd wat AW.DTV voor mogelijkheden heeft.  Zaterdag DVO en dat is niet de makkelijkste. Let op,  het is verplaatst naar 16 uur. Dan is het nog licht.

Ook het tweede draait nog niet echt lekker. Nu werd met 21-11 van Avanti 2 verloren. Tot 5-5 bleven we aardig bij maar daarna liepen de Pijnackers zuiverder schietend weg. Zaterdag komt Sporting Delta op bezoek en nu moeten maar eens punten gehaald gaan worden. Dat Avanti is intussen de op twee na grootste korfbalvereniging van het land met 41 teams. PKC is nog altijd de grootste met 47 teams maar DVO komt met 45 teams steeds dichter bij.

Ons midweekteam begon haar korfbalseizoen met een 13-8 overwinning op Tempo. Lekker gebald. Op de site van de uitslagendienst van Antilopen staat dat we ons teruggetrokken hebben. Mooi niet…deze keer.
De A1 speelde een goeie partij in Assen bij AVO. Lang voor gestaan maar op het eind toch nog verliezen met 20-15. In de oefenpartij tegen Groen Geel een paar weken geleden kwamen we lucht te kort en daar lijkt vooruitgang in te zitten. De A2 is nog niet echt van de grond gekomen. Nu werd met 13-6 van ZKC verloren. Zaterdag nieuwe kansen tegen OKV dat nog niet verloren heeft. De B1 herstelde zich netjes van de nederlaag tegen Swift en won met 14-2 van De Vinken B2. Luno B1, de tegenstander a.s. zaterdag, lijkt veel te sterk voor deze poule en De Vinken veel te zwak. De D1 leek relaxed naar een overwinning te ballen maar bij KZ wisselden ze flink door en stonden er plots enkele  goeie spelertjes in het veld waar we eigenlijk geen raad mee wisten. Geen schade gelukkig want er werd met een grote-mensen-uitslag gewonnen (14-11). Zaterdag tegen Groen Geel D2 kan het wel eens een leermomentje worden. De E1 ging met dikke cijfers (0-26) onderuit tegen KVA E1. Zo’n uitslag is niet echt leuk. Soms kom je zo’n mislukte indeling tegen. Of het is een tegenstander die plots het licht ziet zoals vorige jaar de D1.

De ALV
Die hadden we afgelopen woensdag op ZBE. Even de hoofdlijnen: zo’n 40 mensen, best een mooie opkomst. Uitleg over de deal op hoofdlijnen over de kantine, onderscheidingen voor Ellen Michels erelid, Jim en Joy leden van verdienste, Frank Reinold AWDTV-er van het jaar en voor Cor een enorme fles rum omdat hij alle onderscheidingen al heeft. De judicia (zeg maar: het waarom) komen in het verslag te staan en dit verslag is binnenkort op de site te vinden. Verder kwam een eenmalige contributiekorting vanwege Corona aan de orde en dat komt nog gedetailleerd op de site, gaf Ellen een toelichting op het jubileumprogramma  en werd afgesproken dat als de nieuwe statuten in concept klaar zijn dat ze in een Bijzonder Algemene Ledenvergadering voorgelegd wordt aan de leden. En zo hoort het ook.

Corona blijft ons achtervolgen
Per 25 september gaan nieuwe regels is. De Rijksoverheid, het KNKV en de gemeente Amsterdam hebben die regels in verschillende bewoordingen uitgelegd. Juristen, techneuten, virologen en mensen die er lak aan hebben kunnen die regels verschillend interpreteren. Wij zijn uitgegaan van de regels die we woensdagmiddag ontvingen van de gemeente Amsterdam want die moet handhaven maar heeft al aangekondigd bij monde van de burgemeester dat niet te doen. Wij gaan in het clubhuis en ZBE de maatregelen nemen en de regels toepassen. Elders op de site is te lezen wat we gaan doen.

De kantine
Afgelopen dinsdag hebben Koos en ik  met een afgevaardigde van de gemeente aan tafel gezeten. Ruim een jaar geleden hebben we er voor gekozen om niet constant alle gemeenteambtenaren die er mee te maken hebben te betrekken maar er een uit te zoeken waarvan we denken dat die er wakker van ligt en er intern aan gaat sleuren. Langzaam aan begonnen we te twijfelen aan onze strategie omdat het zo lang duurde en we maar hele kleine stapjes maakten, maar nu presenteerde hij een voorstel om er uit te komen. We gaan nu aan de slag om alle open eindjes dicht te krijgen en tot een overeenkomst te komen die er voor zorgt dat wij ons duurzaam op ZBE kunnen vestigen. We zitten nu nog op een tijdelijke gebruikersovereenkomst en we nemen dit seizoen de tijd  om de definitieve deal rond te krijgen. Die wordt aan de volgende ledenvergadering of een eerdere Bijzondere Algemene Ledenvergadering voorgelegd.

Korfbal Amsterdam
In de ALV kwam de vraag aan de orde of er nog leden van het oude DTV betrokken zijn bij het organiseren van het jubileum. En kijk wat ik tegenkwam in het NK van 24 oktober 1977; een artikel over het 75-jarig jubileum van DTV. En in dat zelfde NK een interview met Gerrit de Ridder die van Blauw Wit naar AW kwam en daar definitief doorbrak.

Hans