Korfbal
Na de duisternis van zaterdag is er een nieuwe datum vastgesteld. De wedstrijd AW.DTV-TOP (Sassenheim) wordt ingehaald op dinsdag 21 september om 20 uur. Dat was een aardige worstelpartij  maar Edith heeft het geregeld. Eerst stond op die datum nog de wedstrijd Groen Geel 2 – AW.DTV 2. Die was door de bond verplaatst om redenen die Edith beter kan uitleggen en is nu weer verplaatst naar dinsdag 28 september. We hadden de wedstrijd van het eerste willen laten inhalen op het openingsfeest van sportpark Zeeburgereiland op 16 oktober maar dan zit TeamNL al in België voor het EK en is TOP dus  niet compleet. Een stop vergeten terug te zetten in de kast van de veldverlichting leidt tot veel gedoe beste gemeente.

Dus a.s. dinsdag 21 september AW.DTV – TOP (Sassenheim) en om 17.30 uur is het clubhuis open en kan iedereen aanschuiven bij een voedzame pastamaaltijd uit onze eigen keuken. En daarna langs de lijn aanmoedigen!!

Zaterdag staat de wedstrijd TOP (Arnemuiden) –AW.DTV op het programma om 16 uur. Allemaal niet gunstig qua wedstrijdritme en dan meteen uit naar Zeeland maar er is maar een manier om dat te bestrijden en dat is je er bovenuit knokken. Het is een eind rijden maar het zou leuk zijn als veel mensen meegaan om de selectie te ondersteunen. Dan kun je eventueel op de heenweg even afslaan bij Pijnacker en het tweede vanaf 12.30 uur helpen tegen Avanti.

Ook de A3 is het slachtoffer geworden van ons blessureleed. Daarbij een handje geholpen door regelgeving van de bond. Het kostte ons 3 a 4 potentiële leden van andere verenigingen die zouden stoppen en wilden overkomen. Regelgeving is er niet voor niets maar soms schuurt het wel en zeker als de bond vol inzet op ledenwinst en behoud. Uitleg? Even naar Frank. Maar in de zaal verwachten we de A3 weer wel compleet te hebben en dan vervolgens kunnen we weer door in de voorjaarscompetitie buiten.

Maandagvond op ZBE
Overleg met Ellen en Yvonne van der Loo van de stichting Vreedzaam die actief is op ZBE. Zij is voor ons een belangrijke ingang in het netwerk van ZBE en IJburg. Yvonne had intussen een borrel voor de buurt georganiseerd en ze had ook bij het containerkamp van de studenten achter de trambaan aangegeven dat ze best langs kunnen komen. Daar zit niet echt een kroeg op de hoek. Dus het werd nog wat die maandag. Zo’n 15 buurtbewoners en 20 studenten wisten de kantine te vinden. Zo komt de loop er aardig in.

Beweging bij de gemeente?
Afgelopen dinsdag kreeg ik van de gemeente een email waarin aangegeven werd dat ze akkoord zijn met het inbrengen van de getaxeerde waarde van het clubhuis voor het vinden van een oplossing tussen de gevraagde huurprijs op ZBE en de prijs die wij geboden hebben. Klinkt misschien ingewikkeld maar dat is voor ons een belangrijke stap in het proces dat zo’n 8 jaar geleden begonnen is en moet leiden tot een definitieve vestiging van ons op ZBE. Mijn Engelse schoonmoeder zie altijd: “The devil is in the details”. We zijn er nog niet maar we hebben tijd want de tijdelijke gebruiksovereenkomst loopt nog een jaar. Dinsdag overleg. Koos had toch gelijk toen hij zei dat we het kunnen combineren met ons 120 jarig bestaan komend jaar.

Corona
Vanaf 25 september veranderen de regels. De 1,5 meter afstand houden is niet meer nodig. Dat klinkt als een bevrijding. Maar er komt iets voor in de plaats. Er is dan een coronatoegangsbewijs verplicht of je moet een gezondheidscheck kunnen laten zien. Ook moet je je identiteitsbewijs tonen. En AW.DTV moet gaan controleren. Allemaal terecht waarschijnlijk maar er moet wel weer wat georganiseerd worden.

Korfbal Amsterdam
De scan is nog van de vorige week. Die heeft u tegoed nu de technische problemen opgelost zijn. Dit was de bijbehorende tekst:

Seizoen 70-71. Dus al weer 50 jaar geleden. Het Amsterdamse korfbal staat nog als een huis en dat zal in de jaren 70 zo blijven. Westerkwartier wordt kampioen in de zaal na de finalewinst van 7-6 tegen Archipel maar de jaren daarop zakt de club langzaam weg. Intussen komt Allen Weerbaar op en zal in de top verschijnen. Kampioen in de 1e klasse veld na een nek aan nek race met Groen Geel. De junioren van Allen Weerbaar worden 2e van Nederland achter DOS’46 waarvan ze wel met 3-2 wisten te winnen. Dat jaar wordt Luto veldkampioen na de winst van 4-2 op Rohda.

Hans