Oplevering sportpark ZBE is vertraagd
In het bedrijfsleven lopen je klanten weg als je niet presteert. Die kiezen voor een ander. Een gemeente kun je niet inruilen voor een ander, tenzij je verhuist. Dat is voor een sportvereniging meestal geen optie. We proberen er op Zeeburgereiland het beste van te maken. Dat kost veel praat- en vergaderuren en al langer bekruipt ons het gevoel dat je er niet op kunt rekenen dat toezeggingen nagekomen worden. Altijd is er wel iets vergeten of verkeerd gegaan of blijven liggen op de vele bureaus. De focus om het als organisatie goed te willen doen ontbreekt omdat de risico’s bij anderen terechtkomen. Het doet nauwelijks pijn. We maakten ons er zorgen om maar het kwam toch als een verrassing dat de gemeente aankondigde dat de aanleg van het sportveld op ZBE vertraging opgelopen heeft. Wij spelen de eerste helft niet op ZBE.
Dit is een grote teleurstelling voor heel AW.DTV en in het bijzonder voor de mensen die zo hard gewerkt hebben aan de inrichting van de kantine en het organiseren van de zomerinstuif bij Haddock. Maar laten we niet verdrinken in kwaadheid (dat deed ik wel even) en er een kans in zien. De focus moet op de deal voor de kantine. In de aanloop kunnen we veel goodwill kweken bij de buurt en maatschappelijke organisaties. Er is breed behoefte aan een plek zoals de onze op ZBE. De kunst is om dit goed te organiseren, voor de club en voor de buurt. Daar wordt hard aan gewerkt maar dat is niet in een handomdraai geregeld.

We zijn weer op gang gekomen
De eerste oefenwedstrijden hebben we achter de rug en langzamerhand komt de start van de competitie in zicht. Door blessures en afmeldingen moet er geïmproviseerd worden en dat is nooit prettig bij voorbereidingen. Het is uitermate moeilijk om teams compleet te krijgen. De resultaten zijn ook nog niet wat je hoopt. Het eerste begint meteen op 4 september met een uitwedstrijd bij PKC en vanaf 11 september kunnen alle teams aan de bak. Maar eerst nog het jubileumtoernooi van Rohda zaterdag 28 augustus. Ook de commissies en het bestuur zijn al weer een paar weken actief waarbij we volop bezig waren met de voorbereidingen voor de verhuizing.

Ledenvergadering
Op 22 september staat deze gepland in de kantine op ZBE. Een grote opkomst zou een opsteker zijn voor al die mensen die zich inzetten voor de club. Soms is er behoefte aan waardering voor de grote inspanningen. Het is een bijzonder moment; we sluiten een vreemd jaar af en we gaan een bijzonder jaar in; een jubileumjaar en vroeg of laat verhuizen we ook  naar het veld op ZBE. Kansen volop. We willen dit bijzondere moment graag met jullie delen.

Er is ons weer een trouwe supporter ontvallen
Dirk Bouquet, de vader van Dick en de opa van Sophie is overleden. Sophie korfbalt sinds 2018 bij AW.DTV en opa stond als het even kon aan de kant. Tot voor kort deed hij zelfs mee als er op een pleintje vlak bij huis wat getraind werd. Trots op zijn kleindochter die heel wat doelpuntjes maakte. Zelfs een reis naar Nijeveen was niet te veel. Dirk is 85 jaar geworden. We zullen hem missen en we wensen Sophie en haar familie veel sterkte.

Korfbal Amsterdam
Een foto van AW, kampioen 1e klasse veld 1973 en een overzicht van de eindstanden. Swift werd 2e en DTV 4e in dezelfde klasse. Archipel, Blauw-Wit , Luto en Rohda stevig in de hoofdklasse. Westerkwartier degradeerde en zou AW het volgende seizoen in de overgangsklasse tegenkomen en meteen weer terugkeren naar de hoofdklasse.
In dat seizoen 73-74 stuitte ik op het volgende. Westerkwartier stond flink aan kop aan het eind van de eerste helft veld. Op 28 oktober 1973 moest aangetreden worden tegen AW. Dus even de context; roemrucht Westerkwartier tegen de runner up in een derby. Altijd onvoorspelbaar. Het werd 7-6 voor AW en daarmee de eerste nederlaag (ooit?) in de overgangsklasse voor Westerkwartier. Maar Westerkwartier diende een protest in. AW zou 8 minuten voor tijd gewisseld hebben en de scheidsrechter had de tegenstander Dick Stoeltie niet in kennis gesteld van die wissel. Er stond niet bij of die wissel de winnende scoorde. Misschien weet iemand dat nog? Ik heb gezocht naar de uitspraak maar niet gevonden. Het lijkt erop dat de wedstrijd overgespeeld moest worden want ik kwam in het voorjaar van 1974 een uitslag tegen: 9-7 voor AW. Bij Westerkwartier werd met 10-7 verloren overigens.

Hans