Afgelopen zaterdag was het de laatste ronde van de zomercompetitie. Een goed initiatief van het KNKV om op regionaal niveau een kleine competitie te spelen nu het nog net kon voor de vakantie.

De baltovenaars van de D1
Vorige week werd met 17-1 gewonnen. Nu moest aangetreden worden tegen ROHDA D1. We stonden gelijk in de poule. Gelijk opgaande wedstrijd dacht ik. Daar leek het in het begin ook op. Maar al snel was duidelijk dat we al wat verder zijn dan ROHDA; we snapten hoe je ballijnen moet verdedigen en hoe je in de verdediging best je tegenstander in de gaten kunt houden terwijl je er met je rug naar toe staat. Dat gevoel moet je kweken en dat kan alleen als je mag experimenteren. Wordt je korfbalslim van. In de aanval werd de diepe bal niet geschuwd en leuk was het om te zien dat daar ook over nagedacht werd; kan die wel of kan die niet. Er gaat al heel veel om in zo’n klein korfbalhoofd.  Het werd 13-0 voor onze baltovenaars die heel veel kansen creëerden, ook lepe balletjes achter de korf. Ik heb horen zeggen dat ze er tegen Sporting West ingefloten waren en dat ze anders eerste in de poule waren geworden. Dat zei ik vroeger ook uit teleurstelling. De eerste jaren wonnen we alles in de jeugd tot het onvermijdelijke moment dat je plotseling een team tegenkomt dat jouw spel doorziet en dat van je wint, een onbegrijpelijk fenomeen en dus ga je de reden ergens anders zoeken want dat kan niet waar zijn.

Na de D1 was de B1 aan de beurt tegen KZ B4. Enkele D-1ers kwamen ook hier weer opdraven en duwden de gemiddelde lengte van onze B1 ten opzichte van hun tegenstander nog verder naar beneden. Maar ook de grote KZ-spelers hadden moeite met onze jonge B1. Het werd uiteindelijk 7-7. Ook weer leuk om te zien; lengte tegen slim korfbal. Toch een puntje binnengehaald.

De A1 moest het opnemen tegen KZ A1, een topwedstrijd in de regio. Het ging om de eerste plaats in de poule. Ondanks dat het na vier doelpogingen 4-0 stond en we tot in de 2e helft de voorsprong wisten te houden werd het uiteindelijk 15-20 en dat gaf wel de juiste verhouding weer. We weten waar we staan in de regio en eigenlijk is daar niks mis mee.

Omdat SDO A1 van Atlantis verloor werd onze A2 door een 8-14 winst uit op Fiducia eerste in de poule met maar 1 verliespunt. We hebben een kampioen!  De A3 pakte een puntje bij het bovenaan geëindigde OKV. Daar is een mooie opgaande lijn in het combi-team met Argus en DKV te herkennen. Overigens is dat een leuk experiment; we houden zo korfballers binnenboord in de regio.

De Verklaring omtrent het Gedrag oftewel VOG
Die willen we in eerste aanleg voor iedereen die met jeugd werkt hebben. Daarmee komen we ook tegemoet aan de gemeentelijke eis.  Elders op de site is hierover verdere informatie te vinden.

De AW.DTV Zomertour
Net als vorig seizoen zijn we ook nu weer elke zaterdagochtend vanaf 10 juli tot 14 augustus present op het sportveld naast restaurant Haddock op ZBE. Van 10.30 uur tot 11.30 uur gaan we met kids uit de buurt tussen de 4 en 12 jaar korfballen. Dat is een aanloop voor onze verhuizing, we zijn zichtbaar voor de bewoners en het levert goodwill op bij de gemeente. Iedereen kan langskomen, hoe meer hoe beter. Kom een balletje schieten of kom helpen. En het is gezellig met Haddock erbij.

Openingsfeest sportpark
In september wordt een openingsfeest door de gemeente georganiseerd. Exacte datum is nog niet bekend, dus het wordt allemaal wat kort dag en het verraste ons. Wij doen nu verwoede pogingen om het te combineren met een competitiedag waarop de selectie thuis speelt. Goed korfbal laten zien is al een feest. En ’s morgens de kangoeroes en een paar jeugdwedstrijden, kantine open, buurt ontvangen, komt u maar. Maar dat moet nog landen bij de gemeente. Ik vermoed dat de agenda van hoogwaardigheidsbekleders belangrijker gevonden wordt.

Wanneer kunnen we dat veld nou op?
Vorige week kwam de projectleider van de gemeente met heuglijk nieuws. Het veld zou op 30 juli klaar zijn. Dat nieuws kwam in technische termen. Doorvragend werd het woordje “theoretisch” voor het woord “klaar” geplakt. Er zouden nog hekken om heen staan en dan heet het werkterrein, dus het was niet in praktische zin klaar. Maar de gemeente had ook beloofd er alles aan te doen om het veld half augustus bespeelbaar te hebben voor de scholen en AW.DTV. Schot voor open doel zou je zeggen maar een paar dagen later bleek 30 juli weer niet haalbaar te zijn en blijft de gemeente formeel bij oplevering op 6 september. De belofte was ver weg gezakt in het gemeentelijk geheugen. Als je ziet hoe snel het gaat denk ik dat de kans er echt wel is dat we er half augustus op kunnen. Desnoods halen we zelf de hekken weg als dat het enige is.

Gegoochel met materiaal
En dan het materiaal. De materiaalberging staat er al. Omdat het een open sportpark is mag er niets los blijven staan. Dus ook de voetstukken niet. Voor de dugouts had de gemeente eerst bedacht dat ze ook in de container moesten. Nu een jaar geleden. Dat was besloten. Zo gaat dat. Je neemt gewoon een besluit en dat vormt de werkelijkheid zich daarom heen. Kunnen we van leren. En toen ook de 20 voetstukken erin moesten begonnen de gesprekken. Dat gaat nu op praktisch niveau. Bestuurslid Frank gaat dit oppakken samen met een praktische man van de gemeente. Dugouts worden vastgezet stelt de gemeente. Ik denk dat er binnen een jaar dezelfde kooien komen als op de Drieburg. Voor de palen, korven en voetstukken hebben we een kar in gedachte zoals in de sporthal die we in de container kunnen rijden. Daar leggen we een set van alle dingen op en voor de training of het wedstrijdprogramma rijden we die kar uit de container het veld op. De rest van de spullen blijft achter in de container. Kunnen op zaterdag ook anderen verzamelen rond een korfbalpaal en een balletje schieten. Krijg je een zuiver schot van en een goeie balbehandeling. Is zomaar een training van uren op een zaterdag. Gemeente lijkt helemaal enthousiast. Overigens krijgen we een aardig aantal nieuwe palen en korven van de gemeente voor in de veldpotten. Dus we moeten niet zeuren.

Einde seizoen
Dat is het bijna. Zaterdag nog twee wedstrijden van 2 en 3/A1 tegen de selectie van Synergo uit Utrecht. Zondag het afscheid van De Drieburg met een BBQ en koppelschieten en maandag de brainstormsessie met bestuur en commissies over de toekomst van AW.DTV met medewerking van Willem Asman, ervaren in verandermanagement en dat hebben we nodig.  Daarna staan er nog wat dingen op het bestuurslijstje overigens; implementatie van de WBTR, afronden van de visie en aanloop naar de ALV van 22 september. Intussen kijken we met een scheef oog naar de vorderingen op ZBE. Gaat het echt gebeuren? O ja, ik stop even met dit wekelijks stukje tot half augustus. En nu alvast met Korfbal Amsterdam.

Prettige vakantie,
Hans