Ik dacht te gaan beginnen over het schaarse puntenaantal dat onze senioren en A1 tot nu toe verzameld hebben maar dat wordt ingehaald door Corona. De verwachting is dat er vandaag scherpere maatregelen afgekondigd gaan worden. De kans is zeer groot dat voorlopig alleen de jeugd competitie kan blijven spelen. Mededelingen hierover komen woensdag. Het was eigenlijk onvermijdelijk en het is kennelijk de enige manier om het virus er onder te krijgen. We konden het groeiende probleem een paar weken geleden al merken; de eerste besmettingen en quarantainegevallen in de vereniging, daarna een wedstrijd die niet door kon gaan en afgelopen weekend het hele jeugdprogramma eruit omdat de teams niet compleet te krijgen waren.  We hebben gisteren in het bestuur afgesproken dat we de KNKV-richtlijnen afwachten die snel na vanavond zullen komen en op basis daarvan aangeven waar ruimte is om in de lucht te blijven.  
Monique heeft het er de afgelopen weken maar druk mee gehad. Dat was voornamelijk het gevolg van de aarzelende regering om steeds verder te gaan met maatregelen. Je zou er in ons landje maar aan moeten; maatregelen opleggen….

Intussen de punten. De A1 liep tegen een fikse nederlaag aan (26-3) . Het leerproces moet van diep komen. Ook het tweede wist niet te winnen van SKF 2 (11-11). Ze sleepten er een punt uit en dat is eigenlijk een beetje weinig. We hopen op betere tijden, wanneer dan ook. Het derde ging er dik in tegen AVO 3 die nog geen punt had. Gelijk opgaande wedstrijd op een stukje in de 1e helft na waar AVO 6 keer scoorde en het derde niets (7-13) en op een troosteloos leeg veld.

We proberen grip te krijgen op het scheidsrechtersdossier. Belangrijk want het kost geld en punten. En die laatste hebben we niet zoveel. Dat eerste is ook niet overvloedig aanwezig en zeker niet nu de kantineomzet wegvalt. Sandra en Jeanine zijn aan de slag om wekelijks te monitoren, scheidsrechters te werven  en de schade zo klein mogelijk te houden. Het bestuur buigt zich over het vergroten van de scheidsrechterspoule en we hopen dat anderen met ideeen aansluiten. Ook waarnemen en zaalwedstrijden jureren voor AWDTV helpt. 
We hebben intussen met onze projectcommissie bestaande uit Remco, Edith, Koos, Nico (Volamos) en mijzelf, afgestemd met het bestuur, een plan van aanpak voor de kantine op Zeeburgereiland ingediend op vraag van de gemeente. Het is een stap om de verwachtingen van verenigingen en gemeente dichter bij elkaar te krijgen en zo ruimte te laten ontstaan voor ons. Er zullen nog wel een paar stappen gezet moeten worden maar het begin is er.
Het plan gaat in op onze toekomstige activiteiten op Zeeburgereiland (en IJburg) vanuit de gedachte van een sportkantine maar ook vanuit de gedachte van een  huiskamer voor de buurt en nog wat andere ideeen. Vervolgens is een financiële paragraaf toegevoegd en geven we ook aan dat de gemeente zijn verwachtingen van gouden bergen een beetje moet bijstellen. Ook al omdat over een jaar of drie in de silo’s (op enkele meters afstand van onze sporthal) het project “De Drie Koningen” opgeleverd wordt. Een 8.000 m2 grote project met kinderspeelvoorziening, wellness, eventspace en een kamerhotel, foodlab, bioscoop, brouwcafé, horeca, kantoorruimtes en drie openbare dakterrassen. Kunst is om ons hiervan te onderscheiden en vooral bescheiden te zijn en de dingen te doen waar wij goed in zijn.

Hans