Even een weekje niet opgelet en je loopt achter de feiten aan. Nee, er is niet gekorfbald. En dat gaat ook niet meer gebeuren dit seizoen. De kans wordt ook steeds groter dat we de laatste competitiewedstrijden hebben gespeeld op De Drieburg.

Het Droste-effect
De gemeente heeft gemeld dat de meest waarschijnlijke opleverdatum van het veld op Zeeburgereiland 6 september is. Kan zijn dat het veld technisch al eerder klaar is. In de komende bestuursvergadering gaan we bedenken wat we gaan doen en wat we voorleggen aan de leden. Zekerheid over een haalbare deal bij de nieuwe kantine is er nog niet. De betrokken ambtenaar is er van overtuigd dat het goed komt. We kunnen veilig op De Drieburg blijven totdat het allemaal definitief is of we kunnen brutaal de boel inpakken, verhuizen en vast naar Zeeburgereiland gaan. Dat laatste past meer bij AW.DTV.
De gebruiksovereenkomst voor de kantine op Zeeburgereiland wordt in ieder geval voor de vierde keer verlengd. We moeten wel terug kunnen en daarom is een voorwaarde dat het veld op De Drieburg voor ons gereserveerd blijft zonder extra kosten. Met die opleverdatum die niet lekker aansluit op de competitieplanning is sprak van scenario’s binnen scenario’s; het Droste-effect van scenario’s zal ik maar zeggen.

Maarten Poorter
Maarten is de voorzitter van het stadsdeel Oost en met hem hebben Koos en ik kennisgemaakt. Hij is een groot voorstander van onze verhuizing. De kwestie van de kantine ligt bij de centrale gemeentelijke organisatie en die moet eerst zijn ei leggen maar we hebben aan Maarten een energieke bondgenoot net als aan zijn ambtenaren Jeroen en Ying.

Begeleiding voor het tweede
De technische commissie heeft ook niet stil gezeten; we kunnen alvast twee nieuwe trainers toevoegen aan de trainersstaf. Koen en Kasper hebben geen introductie nodig; zij gaan het tweede trainen en coachen. Veel succes met dit jonge team. Maar jongens, zet nog eerst even de bar op Zeeburgereiland in elkaar om daar op de komende successen te kunnen toasten.

De exploitatiecommissie
Zaterdag overleg gehad met de kantinecommissie die zich gaat voorbereiden op een nieuwe toekomst en die zich nu exploitatiecommissie noemt. De kantine op Zeeburgereiland is bedoeld voor ons, voor andere sporters en ook de buurt is welkom. Het wordt dus, als we de sprong wagen, niet meer zoals het was op De Drieburg. Het moet een tikkeltje professioneler met een passend, ook gezond assortiment, een aantrekkelijke uitstraling, een eigen website en een scherp voorraadbeheer maar vooral met de warmte die we van De Drieburg kennen van voor corona.
Ook mensen uit de buurt moeten zich welkom voelen en de kantine zien als prettige plek voor een feestje of gewoon even een kop koffie. We zitten nu dus in een dubbele aanloop; na corona de boel weer op gang brengen en tegelijkertijd ons voorbereiden op de verhuizing en een nieuw bestaan. In die aanloop komen ook alle kwesties weer boven die even bevroren waren zoals het verzamelen van voldoende handjes voor alle activiteiten. Daarvoor gaan we aan tafel met de participatiecommissie.

Korfbal Amsterdam
Een artikel van maart 84 net voor de zaalfinale.  83-84 was een bizar seizoen voor AW. Het werd kampioen in de hoofdklasse A maar moest nog een wedstrijd spelen. Op zaterdagavond werd het 75 jarig bestaan uitbundig gevierd. Op zondag stond bij DOS ’46 in Drenthe de laatste zaalwedstrijd op het programma waar AW gelet op de nederlaag van 27-10  waarschijnlijk rechtstreeks vanaf het feest heen ging. Toen moest de zaalfinale in AHOY tegen Fortuna nog gespeeld worden. Buiten AW was de heersende mening dat Fortuna in een sterkere poule had gespeeld en dus favoriet was. Die 27-10 zou aangeven dat AW het spoor een beetje bijster was. En toch won AW die zaalfinale met 12-11. Soms spelen ook andere dingen dan korfbal een rol.
Maar in de aansluitende 2e helft veld degradeerde het kansloos. In dat zaalseizoen verdween Luto uit de hoofdklasse, Archipel wist zich net te redden, ROHDA kroop weer een stukje verder naar de top en Blauw Wit was een middenmoter. DTV en Westerkwartier degradeerden naar de 1e klasse.

Hans