Net als in 2019 hebben we nu doorgepakt. Niet zielig in een hoekje gaan zitten maar de Telegraaf opgezocht. Dat vond de journaliste bijzonder en dat gaf de kans om het verhaal te nuanceren en te vertellen waar we mee bezig zijn. Dat was spannend omdat je nooit weet hoe het in de krant komt. Maar ze hield woord en het artikel van donderdag gaf veel meer aan hoe AW.DTV is; we kiezen de aanval. Dat doen we met korfbal en doet we ook bij deze kwestie. Er is ons iets overkomen wat we niet hadden kunnen vermijden omdat we als open vereniging, vanuit de gedachte dat iedereen oké is en iedereen welkom is, altijd kwetsbaar zijn. Er zijn vriendschappen beschadigd maar er zijn de afgelopen twee weken ook vriendschappen bijgekomen of afgestoft.
De nieuwe voorzitter van het KNKV, Irene van Rijsewijk heeft de dag na het eerste artikel meteen gebeld en hulp aangeboden en hun communicatieadviseur ter beschikking gesteld. We hebben verontruste speelsters en bestuurders van andere clubs te woord gestaan en clubs hebben ons sterkte gewenst, net als gemeenteambtenaren met wie we veel afstemmen. Binnen het bestuur en met onze Anneke als vertrouwenspersoon waren de lijntjes kort en is het idee ontstaan om de aanval te zoeken.

Over 14 dagen zitten we weer aan tafel met de Telegraaf om nog een artikel samen te stellen over de club en de toekomst.

Dit was groot en we konden het niet even klein krijgen. Misschien op termijn. Maar we gaan nu door.

We hebben een drukke agenda de komende maanden. Ook al is er nog steeds geen korfbal… of toch? Ja, Sophie, Noor en Jesper starten dit weekend de selectierondes voor Talentteam NL onder de 21 in sportcentrum Papendal. Er is eerst een opwarmingsronde omdat er lang niet getraind is. Daarna wordt het serieus. We wensen Sophie, Noor en Jesper succes.

We hebben iets geroepen over ons 120 jarig jubileum volgend jaar. Er moet weer een commissie bij om dat voor te bereiden.  En de drukte van de afgelopen twee weken heeft ons ook laten zien dat communicatie een belangrijk onderwerp is en dat we moeten leren voorsorteren op gebeurtenissen die potentiële media-aandacht genereren: wie zijn wij en waar staan wij voor?

Korfbal Amsterdam is er ook nog. Dit keer een interview met Paul Marseille uit 1989 die toen net de nieuwe trainer-coach van AW was en een stand van zaken van de veldcompetitie van toen. Van de Amsterdamse verenigingen stond Rohda in de top, AW handhaafde zich ruim, Blauw Wit en Luto degradeerden uit de hoofdklasse, DTV en Swift speelden overgangsklasse, Archipel degradeerde uit de 1e klasse en Westerkwartier was al opgegaan in Sporting West en speelde 2e klasse. De tijd van het korfbalbolwerk Amsterdam was zo’n beetje voorbij.
Volgende week uit diezelfde periode een artikel met de titel “Betalingen, vergoedingen, transfers, scouten en ronselen”. Daarin wordt ook toenmalig AW-voorzitter Gerard Vermeulen geciteerd. Het gaat over een kettingreactie in de korfbaltop door het vertrek van Ben Crum bij DKOD.

Hans