Vandaag of morgen zal het KNKV de knoop doorhakken over het laten doorgaan van de zaalcompetitie per uiterlijk 6 februari. Dat moet nu al omdat er weer getraind en geoefend moet worden in de maand januari om goed voorbereid te zijn als de (halve) competitie start. Maar het KNKV beseft ook dat er dan nu al sprake moet zijn van een daling in de besmettingen die zo groot is dat er zonder risico besloten kan worden voor de start in februari.
Verwacht mag worden dat het bericht zal zijn dat de zaalcompetitie, op de KorfbalLeague na, geannuleerd wordt. Begrijpelijk maar ongelofelijk zuur voor iedere korfballer. Behalve dan voor de league en voor de zwakkere teams daarin. Die laatste kunnen 10 wedstrijden ervaring opdoen en krijgen volgend jaar weer een kans. Nog een opsteker voor het ingelote Oost Arnhem en nog een tik voor het uitgelote Nieuwerkerk.
Voor onze teams geldt dat er geen kampioenen zijn in de zaal en ook geen degradanten. Voor de selecties van AW.DTV en DeetosSnel geeft het een mogelijke achterstand in de veldcompetitie. Als de ereklasse op het veld start hebben alle tegenstanders van ons en de Dordtse club kunnen spelen in de winter en moeten wij weer opnieuw beginnen.
Stel dat de besmettingscijfers zo naar beneden gaan dat er ergens eind februari wel gespeeld kan worden dan kunnen we in overleg met onze staf misschien gaan improviseren en toch nog zaalwedstrijden gaan spelen in een beperkte zelf opgezette competitie of een tweekamp. Per slot van rekening staan de zalen leeg en improviseren kan AW.DTV goed.

Zoals ik vorige keer schreef staat de club niet helemaal stil. We hebben een kerstactie gedaan met een klein presentje aan al onze spelende leden en we doen dat nu voor onze sponsors en ereleden. Om maar aan te geven dat we niemand zomaar vergeten en gewoon nog altijd een  vereniging van mensen zijn die een gezamenlijke interesse delen en zich daarvoor willen inzetten.

Op de site werd herinnerd aan het gezellige kerstdiner met pubquiz eind 2019. Dat eerste zat er nu met de kerst niet in, maar dat tweede gaan we half januari doen en we combineren het met een digitale nieuwjaarsreceptie. Verdere details komen nog op de site.

In de rubriek Korfbal Amsterdam kwamen we een artikel tegen uit 1968 waar beschreven wordt hoe AW na een teruggang tot in de tweede klasse  weer promoveerde naar de overgangsklasse. Met een teamfoto en de namen van de spelers. Voor de ouderen onder ons allemaal bekenden neem ik aan. Toevallig staat op diezelfde bladzijde een artikel over Keizer Karel en een teamfoto met de grootouders van Sem de Wind die de oprichters waren.

We vonden nog wat sterretjes in de kelder en zijn klaar voor oudejaarsavond!

Hans