Lieve AW-ers,

Sinds onze pit-stop in Nederland in januari hebben we al weer aardig wat kilometers door Europa afgelegd. We hebben eerst de hele westkust van Italië afgereden om bij Sicilië te komen. De westkust van Italië was helaas niet de aller schoonste (letterlijk en figuurlijk) van Europa. Het zal vast ook met het winterseizoen te maken hebben gehad (wellicht dat het in de zomer wat netter gehouden wordt en dan staat in elk geval alles in bloei), maar zeker onder Rome ligt het afval overal op straat (en strand).

Daarnaast bestaat het vooral uit grote, toeristische badplaatsen. Niet heel sfeervol wat ons betreft. Het is overigens ook een aardig dichtbevolkte streek. Het binnenland van Italië konden we helaas niet in vanwege de hoger geleden gebieden waar nog regelmatig sneeuw viel (de camper is niet winter bestendig). Sicilië beviel een stuk beter, maar was denk ik ook niet in echt in zijn element in de winter. Wij hebben vooral veel mooie dingen gezien in het noordwesten. Na Sicilië zijn we (half maart) naar het zuidoosten van Italië gecrosst om de boot te pakken naar Griekenland. Daar zitten we momenteel nog steeds.

Ruim 7 weken hebben we op de Peloponnesos rondgereden (een schiereiland onderaan het vaste land van Griekenland, ongeveer net zo groot als Sicilië) genietend van een geweldig landschap en prachtig weer. Er zijn hier veel kleine (vissers)dorpen en de mensen zijn ontzettend vriendelijk. Daarnaast zijn er veel rustige gebieden waar weinig toerisme is waardoor we helemaal alleen aan prachtige stranden stonden.

De plannen voor de rest van onze reis zijn een beetje gewijzigd. We waren van plan om tot eind oktober op pad te blijven, maar er is een zwangerschap om de hoek komen kijken: wij mogen er ook aan gaan geloven over zo’n 22 weken. Daarmee hebben we besloten om ongeveer eind juni terug te zijn in Nederland om weer ergens te gaan settelen. Waar dat gaat worden is nog onduidelijk. Het zal afhangen van waar we werk zullen vinden. Daar gaan we ons na juni wel over buigen.

Voorlopig genieten we vooral van de laatste (8) weken die we nog hebben. In elk geval zijn we van plan om na het noorden van Griekenland naar Bulgarije en Roemenië te gaan en daarna moeten we nog zien via welke route we precies Nederland bereiken. Ongeacht of we uiteindelijk in de buurt van Amsterdam terecht komen, jullie zien ons wel weer verschijnen in het nieuwe seizoen!

Groeten van Jornt en Iris