TEMPO – AW.DTV : 12-18

Onlangs bezocht ik een concert van de Drentse singer/songwriter Daniel Lohues, en sommige van zijn teksten blijven je altijd bij.

In de rust van de degradatiekraker Tempo – AW.DTV moest ik even tot mijzelf komen met zijn album  “Hout moet “op mijn i-Pod : “Ik zat vannacht te denk’n dat het ook wel weer iens mag –  eev’n een prachtig mooie dag….”. Dat Drentse dialect heeft toch wel iets!

Op het zonovergoten en fraaie complex van Tempo in Alphen aan de Rijn trad ons vlaggenschip, zonder de geblesseerden Roos en Gina, aan met de uitstekende vervangsters Amber en Amber.

Het was druk langs de kant, de stemming was leuk vrijblijvend en zelfs af en toe jolig – vooral aan de Tempo kant. Even dit wedstrijdje afwerken, een toespraakje hier en daar en vervolgens het vizier op de Korfbal League. Echter, op deze warme dag kwamen de Alphenaren van een koude kermis thuis.

Had onze selectie in het geheim een lezing van de Denker des Vaderlands René Gude bijgewoond?

Immers, zijn credo is : “ ik maak zin door te werken “. En dat pasten de onzen verbluffend sterk toe.

Vanaf de eerste minuut werd Tempo onder druk gezet en opgejaagd. De prima scheidsrechter voelde de wedstrijd goed aan en was dus vrijwel onzichtbaar.

De onzen kregen de hele wedstrijd ( 1 ) vrije bal, maar waren van meet af aan de bovenliggende partij met scherpe interventies, goed anticiperen en vooral heel lange en goed opgezette aanvallen.

Onze rebounders heersten en de laconieke en vrij machteloze Alphenaren vonden het allemaal wel best, zo leek het.

Natuurlijk was het halen van de Korfbal league hun prioriteit en dat hebben ze prima gedaan. Maar AW.DTV heeft ook weer aangetoond dat we op het veld tot de 10 beste teams van Nederland behoren. Met de aanvulling vanuit ons tweede team en de A1 hebben we de stijgende lijn weer te pakken.

Na zo’n 25 minuten spelen staat het 3-8, heeft Tempo al 6 keer gewisseld en is het stil in Alphen, waar langs de kant de plooirokken en geruite broeken overheersen.

In de rust ook een interessante discussie over deze verrassende wending en het nieuwe begrip “woordenwolk”- een reeks voor deze wedstrijd toepasselijke woorden die ongeveer hetzelfde aanduiden: energie, vitaliteit, kick, vibe, fysiek en nog zo wat.

In de 2e helft beleeft Tempo een korte opleving en nadert tot op 3 punten, maar deze oprisping is van korte duur.

Onze technische staf reageert adequaat met goede aanpassingen – zo kan invaller Matthijs zijn scorend talent etaleren, winnen onze heren alle duels en vormen onze dames weer de onmisbare schakels. Klasse mensen !

Het eind komt met een duidelijke 12-18 zege.

In september 2002 debuteerde Maartje in ons eerste met ( voor de historici onder ons ) in dat team Inge Horree, Ludmilla van der Kroon, Leonie Roeleveld, Steffen Pang, Jasper van Rossem, Willem Simons en Gijs Wieringa. De coach? Erwin van de Putten! Vandaag komt er voor haar een eind aan haar optreden in ons vlaggenschip : eind goed, al goed !

AW.DTV staat nog steeds op de kaart, en daar blijven we voorlopig nog wel even! Dank aan de selectie, technische staf en iedereen die weer zijn steentje bijgedragen heeft aan dit seizoen. Esther, we gaan je missen !

Terug in de auto naar Amsterdam is de A4 afgesloten en zingen we het hoogste lied met Daniel : “Lange leed’n  dat’k de toekomst zo mooi glanzend zag, ’t was een prachtig mooie dag !”

Fijne vakantie!

HAVANER

PS  Aanstaande vrijdag vertrekken 35 AW.DTV ouders/grootouders en 16 AW.DTV ( klein) kinderen naar Schleiden, Duitsland voor ons vaste Pinksterweekend, o.a.  om te evalueren o.l.v. Ds Bongers.

Komt de Burgemeester?

Huilen mag!