Elke week zullen er korte verslagjes van de jeugdwedstrijden op de website komen, met elke week 1 team dat extra uitgelicht wordt. Om te beginnen met de spannende wedstrijd van de A2, die als eerste in de spotlights zullen staan.

Eindelijk! Dat is het woord wat veel kinderen gedacht zullen hebben. Na een lange tussenstop van het veld konden de meeste teams afgelopen zaterdag weer beginnen in de zaal. Voor de meeste in de oude vertrouwde Gaasperdamhal, de splinternieuwe hal laat nog even op zich wachten. Stiekem toch wel weer leuk om in de vertrouwde hal te spelen!

De F1 was nog een weekje vrij en de B2 moest helaas verzet worden.

Het was een leuke wedstrijd voor de E1. Helaas was deze week de tegenpartij sterker en scoorde meer dan wij. Maar er is hard gewerkt door onze E-tjes en ze zijn er tot het eind voor blijven vechten. Daar kan menig team een voorbeeld aan nemen! Het lukte deze week niet met het schieten en doordat er geen aangeef was konden ze ook geen doorloopballen nemen. Iedereen goed doorgegaan en Isabel, bedankt voor het invallen. Heel goed gedaan! Eindstand: 3-15.

Na een goede eerste veldcompetitie te hebben gespeeld waarbij de D1 uiteindelijk op een mooie tweede plaats is geëindigd, zijn de verwachtingen voor de zaal hoog. De eerste thuiswedstrijd was gelijk een Amsterdams onderonsje met Blauw-Wit D2. Er zat heel veel lengte in de ploeg van Blauw-Wit, maar de D1 liet zien dat ze korfballend verder waren dan hun tegenstander. Het was een leuke en uiteindelijk ook spannende wedstrijd met veel kansen voor de D1 die er helaas niet ingingen. Uiteindelijk wonnen ze wel verdiend met 3-2 van Blauw-Wit!

De C1 ging in de eerste helft gelijk op met DKV. DKV zette een 0-2 voorsprong op het scorebord, maar via Ellis werd het snel 2-2, wat uiteindelijk ruststand werd. Wat zat er vandaag in het vat? In de 2de helft ging het helaas mis. Wat er in de eerste helft heel goed ging en wat in de rust benadrukt werd, ging nu helaas minder. Slordigheden in het samenspel en verdedigen zorgde er uiteindelijk voor dat de C1 met 2-6 verloor.

Ook de kinds van de B1 hadden er heel veel zin is. Ze traden aan tegen Exakwa B1. Het tempo lag al meteen hoog en het verschil van de mannelijke spelers van Exakwa en de jonge talenten van de onze werd al snel merkbaar. In de rust stond er een 2-6 tussenstand op het scorebord en de banaantjes en dextro werden uitgedeeld. Na de extra energie en een wissel in de rust kwam er even wat meer energie uit onze kant, helaas mocht ook dit niet meer baten. De adem van de B1 was helaas niet lang genoeg en de wedstrijd eindigde in een teleurstellend 5-12 nederlaag. Gelukkig waren er veel leermomenten en op naar de volgende wedstrijd!

Onze A2 begon, na een doelrake vrijdagavond training, gemotiveerd aan de 1e zaalwedstrijd tegen de A1 van ZKC ’31 in de Tref te Zaandam. De spelers hadden er zin in en de meegereisde supportersschare niet minder.

Onze A2, zonder Bob, en met Cylie en Robin in de wissel, had de heel vlotte 1-0 achterstand snel rechtgezet met een afstandsschot van Mo. Daarna volgde diverse aanvallen van ZKC waarbij de doorloopballen net niet de korf in rolden en kregen de afstandsschoten van onze A2 niet het gewenste resultaat. De stand bleef geruime tijd steken op 2-1 waarna Martijn eindelijk de 2-2 scoorde.

Beide ploegen kwamen een tijdlang niet tot scoren en een time-out werd aangevraagd, waarna de A1 van ZKC’31 vlot uitliep. Maar ook onze A2 kwam weer tot scoren met een schot van Mara.

Met hele duidelijke fluitsignalen van de scheidsrechter kwam onze A2 met wel drie strafworpen (Lisa, Ritchie, Lisa) weer terug in de strijd. In de slotfase kwam Ritchie (vanwege een hand zijn gezicht) ten val. De wedstrijd werd, na een slok wonderwater, hervat en Ritchie bracht met een afstandsschot zelf de score op 8-7.

De 2e helft begon met een strafworp en Ritchie bracht de stand gelijk. Geruime tijd lieten beide ploegen over en weer diverse aanvallen zien, maar zonder tot scoren te komen. ZKC’31 liep uit naar 10-8 en helaas bleef voor onze A2 de aansluitende treffer, door een gemiste strafworp, uit.

Wat bij onze A2 niet lukte, lukte bij de tegenstander vaak wel. Pas bij de stand van 14-8 kwamen er voor onze A2 weer puntjes bij, maar helaas werd de wedstrijd met 16-10 verloren. We zagen een strijdlustig A2 dat net een maatje te klein was voor uit de 1e klasse gedegradeerde A1 van ZKC’31.

Volgende week wacht ons de A1 van Huizen om 10.00 uur thuis in de vertrouwde Gaasperdamhal.

De A1 begon het zaal seizoen in Purmerend tegen BEP A1. Niet alleen AW.DTV had er zin in, de junioren van BEP waren er ook klaar voor. Na een drietal schoten stond een 3-0 achterstand op het scorebord. AW had echter wel het betere van het spel en boog de snelle achterstand direct om naar een 3-6 voorsprong. Na de 4-8 van Isaura kwam een scherp schietend BEP toch weer terug in de wedstrijd, waardoor we met nog maar 13-15 de rust in gingen. Wat Youp en Niek tegen het team hebben gezegd is een raadsel, maar de rood-zwarten kwamen superscherp uit de kleedkamer. Vooral Donnique leek bijna niet meer te kunnen missen en was in totaal goed voor 9 treffers.

De eindstand werd 22-27 en dat is een lekker begin. Volgende week wacht Tempo A1 en dan moeten we er vanaf de eerste minuut klaar voor zijn.

De supporters hebben er al zin in!