Iets wat verlaat, maar lees hieronder hoe het onze jeugd verging in speelronde 2 v/d zaalcompetitie.

Round-Up Jeugd                                             1 december

Deze week waren er minder wedstrijden voor de jeugdteams. De F1 kon helaas niet doorgaan, de E1 was vrij en de B2 moest helaas nog een weekje wachten totdat hun competitie begint. Deze week zal de D1 in de spotlight staan.

Met een pietentraining in de benen begon de D1 aan de wedstrijd tegen Sporting-West D3. De kinderen waren scherp en hadden zin in de wedstrijd. Direct toen de wedstrijd begon bleek dat AW beter en scherper was dan zijn tegenstander. Wat ging het vandaag worden?!

Al vrij snel stond er een 0-2 op het scorebord in het voordeel van AW. Na 12,5 minuut kreeg het AW zowel in de aanval als in de verdediging het wat moeilijker. Er werden veel kansen genomen, die helaas net niet de korf raakte. Gelukkig was dat niet alleen bij ons zo, maar ook bij Sporting west. Uiteindelijk scoorde we de 0-3, waarna Sportingwest het via 2 doorloopballen spannend wist te maken: 2-3. Vlak voor rust wist AW het gat weer te vergroten; 2-4.

In de rust benadrukte Cédric en Naomi dat het erg goed ging, maar dat de kleine slordigheden eruit moesten. Als ze dat zouden doen, zou het helemaal goedkomen en zouden we hier dik winnen! Zo gezegd zo gedaan. Wat speelde de D1 in de tweede helft een goede wedstrijd! Waar ze konden deden ze een stapje extra om de bal te onderscheppen of af te vangen en dat wierp zijn vruchten af. Kans na kans werd er genomen, er werd goed samengespeeld en geconcentreerd verdedigd. Zo kon AW uitlopen na een 3-7 voorsprong wat ook een einduitslag werd.

Zara uit de E1 speelde mee, super gedaan en ook nog gescoord! Verder heeft iedereen heel goed zijn best gedaan en was de winst meer dan verdiend! Dit doorzetten!

De mini’s van de C1 traden aan tegen de reuzen van Badhoevedorp. De oudere en langere kinderen van Badhoevedorp waren zeker niet onverslaanbaar voor de C1. De C1 heeft de gehele wedstrijd hard gewerkt om kansen te creëren en erg goed samen gespeeld. Helaas waren de doelpunten van Marius en Brooklyn niet genoeg! De einduitslag was 6-2. We kunnen wel zeggen dat ze veel meer hadden verdiend in deze wedstrijd. Ze gaan er weer hard voor aan de slag en we zijn er allen van overtuigd dat ze thuis wel de winst kunnen pakken!

Nieuwe ronde nieuw kansen voor de B1 uit tegen Synergo B1. Dit keer traden ze aan tegen een wat gelijkwaardigere tegenstander. AW kwam hierdoor al snel op een 0-2 voorsprong. Dit werd al snel weer gelijk getrokken. Feije schoot de 2-3 erin. Helaas werd er nog een tegendoelpunt geïncasseerd, waardoor ze met 3-3 de rust in gingen.

Na rust kwamen al snel de tegenpunten en kwam de stand op 7-3 op het scorebord.  Een reeks goede pogingen volgen van onze kant, maar de ballen willen er helaas niet in. Kick en Sterre maken de 7-4 en 7-5, helaas meteen gevolgd door een tegendoelpunt; 8-5.

Een wissel werd doorgevoerd om nog iets te kunnen forceren: Hanaan eruit en Keisha kwam er in. Daan maakte 8-6, maar weer komt de 9-6 er snel achteraan. Jaimie komt erin voor Kik, waarna Sven de 9-7 scoort. Synergo is gebrand om de punten in eigen huis te houden en het wordt 10-7. Dit werd ook de einduitslag! AW liet het in deze wedstrijd liggen, volgende keer moet het goedkomen!

De A2 mocht zich al vroeg in de ochtend opmaken voor de wedstrijd tegen Huizen A1. E laten zien dat ze gelijk wakker zijn en komen met 4-2 voor. Vervolgens is er een lange doelpuntendroogte en lukt het Aw 30 minuten lang niet om te scoren. Door de doelpuntendroogte loopt Huizen uit naar een 4-8 voorsprong. Toen was het genoeg vond one A2. Het spel ging weer lopen, er werden betere acties gemaakt en beter samengespeeld. Gelukkig vielen de ballen ook beter en in het laatste kwartier gingen ze als een trein. Ondanks de lange doelpuntendroogte wist de A2 toch te winnen van Huizen. De eindstand van 12-9 stond op het scorebord. Ook slechtere wedstrijden moeten gewonnen worden!

Op de vrijdagavondtraining was de A1 zeer scherp, dus was er alle vertrouwen dat er, na BEP, ook tegen Tempo A1 een goed resultaat mogelijk moest zijn. De ploeg uit Alphen aan de Rijn had echter een heel ander idee en begon scherp en fysiek sterk. Binnen enkele aanvallen keken onze junioren dan ook tegen een 0-3 achterstand aan. In plaats van terug te komen in de wedstrijd, bleef het rommelig en onverzorgd, hetgeen resulteerde in een 4-10 tussenstand. Isaura, Jesper en Lukas deden vlak voor rust nog iets terug, waardoor met 7-12 een iets betere ruststand werd bereikt.

Na rust gingen de gasten door waar ze vlak voor rust mee stopten en na een run van 9 doelpunten en een blauw oog voor Isaura, scoorde AW.DTV pas weer. 9-21. De wedstrijd was echter gespeeld. Eindstand: 14-23. Op naar volgende week.