AW.DTV A1 – Woudenberg A1 18-16

Aan het begin van de tweede en beslissende finalewedstrijd tegen Woudenberg leek het er even op of onze junioren in de oude Tufferbaan van de Efteling verzeild waren geraakt. De Woudenberg junioren , die thuis met 16-21 van de onzen hadden verloren, schoten uit de startblokken alsof ze in de Dive Coaster Baron 1898 hadden plaats genomen. Binnen 5 minuten stonden we 0-4 achter, hadden een stip gemist en leek het of onze junioren al in gedachten bij het aankomende festivalseizoen waren.
Gelukkig bleek dat kennelijk Awakenings te zijn, want we waren snel weer bij de les via Sterre van afstand 1-4, Bram nu wel raak van de stip 2-4 en een fraaie 3-4 van Chris uit de hoek. Dan een onnodige stip tegen, maar Sterre maakt dit goed met een slimme omdraaibal : 4-5. Olaf Z. scoort dan onze gelijkmaker, waarna Olaf P. van afstand en van de stip ons op 7-5 zet. Vervolgens Bram op halve afstand 8-5 en Sterre van ver 9-5 – Woudenberg wankelt maar geeft niet op.

Beide ploegen spelen rommelig, maken te vaak de verkeerde keuzes en gaan er flink in, maar de uitstekende scheidsrechter Gerritsen heeft er prima het oog in en leidt rustig.

Na rust meteen Carlijn 11-9 voor ons maar de spanning blijft om te snijden en de druk begrijpelijkerwijs groot. We zakken weg naar 11-14 en worden onrustig, maar Sterre draait zich weer fraai om (12-14) en de score wordt weer gelijk na mooie goals van Olaf Z. en Olaf P. We gaan er weer in geloven en Bram scoort 15-15, Olaf Z de 16-15 en Carlijn onder de korf 17-15. Skip maakt onder de korf handig 18-15, en we gaan eindigen op 18-16 tegen sportieve en bij vlagen sterke tegenstanders die het ons toch moeilijk maakten.
Na afloop terechte vreugde en felicitaties alom.

Proficiat voor de hele ploeg, de reserves en natuurlijk de coaches Jim en Cédric.

In de Kantine was het feest en ik zag bij de bar al het eerste rondje cola voor de winnaars langskomen. Vreemd, want toen ik langs de kleedkamers naar de lift liep dacht ik toch duidelijk “ik wil zwemmen in Bacardi” van Martje Hoogkamer te horen……

Succes in de Hoofdklasse !

HAVANER

Onze scores : Sterre 4, Carlijn 3, Olaf P. 3, Olaf Z. 3, Skip 1, Chris 1 en Bram 3.