Daar zit je dan, net het weekend van de Hoofdklassefinale achter de rug, DeetosSnel wint met 1 doelpunt verschil van Dalto. Dordrecht gefeliciteerd!

 

Toch doet dit me meer pijn dan ik had verwacht. Aan het begin van het seizoen gebruik je je doelstelling om de weg er naar toe uit te stippelen. De setting was duidelijk, het doel voor ogen ook. Iedereen heeft gezien dat we op het belangrijkste moment te kort kwamen om de wedstrijden naar ons toe te trekken. Intern zullen we hier zeker nog op terug komen, in de wandelgangen heb ik ook al meerdere oorzaken horen noemen, wat mij betreft is dit op dit moment van ondergeschikt belang. Waarom schrijf ik dan dit stukje, willen we een wollige tekst met veel letters en weinig inhoud? Nee, dat ben ik niet van plan. First things first.

 

Als eerste wil ik de club, de mensen, de fans, de ouders, vrienden, bekenden en alle spelers van de teams buiten de selectie om bedanken, enorm bedanken voor de steun, het gezang, de trommels, de aanmoedigingen en de confetti. Het heeft de spelers goed gedaan om in zo’n ambiance een podium te krijgen. We hebben hier in de besprekingen vaak aan gerefereerd, hier doe je het voor, dit zijn de wedstrijden waar je het seizoen voor strijdt en voor traint. Zonder deze entourage zijn wedstrijden veredelde trainingspartijen. Des te meer is het dan jammer dat we in de twee uitwedstrijden in Dordrecht niet in staat waren als collectief onze beste wedstrijd te spelen. De uitslagen van de play-offs geven wel aan dat er niet veel verschil is geweest tussen beide poules. Groen-Geel trainer Dico Dick gaf terecht al aan dat misschien wel de beide top 8 teams aan elkaar gewaagd zijn geweest dit seizoen. Eens te meer een uitdaging voor het KNKV om eens te overwegen een Hoofdklasse van 8 of 10 teams te maken die met play-off en play-down een langere en sterkere competitie te formeren die het gat naar de League kan verkleinen. DSC, TOP(A), SCO en KV Wageningen zullen beamen dat ze daar qua ontwikkeling veel profijt van kunnen hebben.

 

Rest mij nog iets te zeggen over onze selectie. Het is mooi om te zien dat we dit seizoen een aantal keren bijna het gehele tweede van vorig jaar in de basis aantroffen, er zijn een groot aantal spelers die veel stappen hebben gemaakt. We hebben blessures gehad en we hebben blessures gekregen. Ik voel zeker mee met spelers als Naomi, Niek en Kasper, je traint je rot het gehele seizoen, bent altijd paraat en de eindfase maak je mee in je gewone kleren, deze spelers hebben zeker meer verdiend. Allen een spoedig herstel gewenst. De spelers uit 1 van vorig jaar, een diepe buiging voor jullie. Jullie hebben er voor gekozen te blijven, de uitdaging van Rood-Zwart in Amsterdam aan te gaan. Dat streelt mijn ego, daarom, met name voor jullie schaam ik me dat het niet gelukt is die laatste paar doelpunten extra te kunnen maken. Ik had het met name jullie gegund. Je gelooft in ons plan en slaat met ons die lastig weg in. Frustraties soms, machteloos soms, maar zo trots dat je tot op de laatste dag vecht voor het kampioenschap.
Als tweede tegen DeetosSnel gewoon gelijkopgaande wedstrijden spelen die we met……ALS telt niet in de sport, al doet het nog zo pijn. De nieuwelingen in de selectie, lastig soms, de andere speelwijze, het indirecte, uit je comfortzone stappen. In mijn ogen is het daarom juist goed om door de zure appel heen te bijten, luister niet te veel naar de dingen die om je heen gezegd worden maar kijk nu eens goed naar welke mogelijkheden er liggen. Elke speler krijgt kansen zich in 2 of in 1 te laten zien. Er wordt gecoacht om altijd eerst voor je kans te lopen en in tweede instantie pas steunend op te treden. Ook ik lees de opmerkingen die geplaatst worden op diverse multimediaplatforms, 9 van de 10 keer slaat het werkelijk de plank mis, en die ene keer worden verhalen uit een belangrijke context gehaald. Haal je vertrouwen niet uit de dingen die je fout doet maar juist uit de dingen die je goed doet. De stap van aanvallen vanuit balbezit naar aanvallen zonder balbezit is een grote lastige stap. Dit bij te schrijven op je curriculum is van grote waarde. En, het gaat er niet om hoe vaak je valt, maar hoe vaak je weer op staat.

 

Staf, bedankt voor jullie aanwezigheid. Wellicht ben ik soms lastig om te doorgronden of om te voorspellen, maar zonder jullie is het onmogelijk de dingen te doen die we dit seizoen hebben gedaan. Fijn dat we nog een tweede helft veld kunnen verder werken aan onze route naar succes.

 

Nu is het balen

Supporters bedankt

Selectie, we gaan er vanaf april weer goed aan werken!

 

 

H6

Edwin