Unitas/Perspectief – AW.DTV : 25-28

“Het zou mooi zijn als we massaal besluiten dat perfectionisme per 1 januari a.s. niet meer in ons leven thuishoort “ stelt neuropsycholoog Matser in de Volkskrant.
Hij pleit voor gedrevenheid i.p.v. perfectionisme,  goed voor de aanmaak van energiecirkels en immuunsystemen – vooral nuttig als je wordt blootgesteld aan “Sweet Caroline” van Neil Diamond als sfeeraanjager in Sporthal de Sypel.
Het was dan ook geen toeval dat ik net “Highway to Hell” van AC/DC op de i-Pod beluisterde toen de eerste schermutselingen tussen Unitas en koploper AW.DTV  uitbraken.

Ons vlaggenschip begint aarzelend aan een lastige wedstrijd tegen een supergemotiveerde tegenstander waarvan vooral de dames het goed doen. Na 1 minuut staat het 1-1 ( Joy voor ons ), lopen we te vroeg in en geven we teveel ruimte. Gelukkig zijn Jim en Bret bij de les ( 3-3).
Dan weer de Unitas dames, maar Bret is te goed voor zijn tegenstander en laat Clarence fraai 2 maal scoren ( 5-5 ). Jim pakt onze eerste voorsprong, maar dan zakken we weg. Botsende dames, een te laag tempo en hele korte – en dus vergeefse – aanvallen leiden tot 10-6. Bij al die scores komt Neil D. langs, en van de weeromstuit scroll ik naar zijn “I’m a believer“, voor de broodnodige energiecirkel.

Unitas ramt door, maar Bret benut een vrije bal, en een heel fraaie Danny/Jim actie wordt door de eerstgenoemde afgemaakt: 11-8. De zaal explodeert na de 12-8, de Sypel schudt op zijn voegen en sommige Harderwijkers in het veld denken dat ze op de aanpalende kegelbaan staan. Belangrijk: ik moet nu beslissen tussen een Rennie of een Echinaforce kauwtablet van A. Vogel en besluit tot de laatste – gelukkig blijft Joy koel : 12-9.
We herpakken ons, en Jim (13-10), Danny (13-1 ) en Maartje (14-12) scoren. Unitas wordt nu opeens totaal overlopen en via Jim 2 x ( schitterend in-uit plus een fraaie combo met Danny ) komen we gelijk.
Unitas schuimbekt de 15-14 binnen, de SR ( die het redelijk goed doet ) maakt net z’n veter even vast en we gaan rusten.

In de rust nog even AC/DC met “Ballbreaker” en “Thunderstruck” beluisterd voor de nodige variatie. Ik realiseer me dat hun gitarist Angus Young tegenwoordig in Brabant woont en boodschappen doet bij de Plus aldaar, waarvan acte!

Na rust een overtuigend AW.DTV dat geen moment meer in gevaar komt. De SR kent het fenomeen wegtrekkend scoren helaas niet dus een fraaie treffer van Clarence wordt afgekeurd maar vervolgens scoort Maartje koel de belangrijke gelijkmaker: 15-15.
Roos loopt door ( Jim van de stip 15-16 ), Amber scoort fraai 15-17, Maartje loopt door ( Clarence van de stip 15-18 ) en Unitas lanceert een keiharde blok-beuker, dus staan we op 16-18.

Een fraaie bal van Jim zet ons op 16-19 waarna Amber 16-20 scoort.
Maartje en Joy verdienen een stip, die Cédric, licht geblesseerd en nu toch in de ploeg gebracht, benut: 17-21. Jim van heel ver 17-22, Cédric met 1 hand 18-23 en Danny uit de hoek 20-24.
We verdedigen nu wel sterk en vallen gevarieerd aan : Joy van halve afstand 20-25 en Cédric 20-26.
Unitas is rijp voor een forse afstraffing, maar we laten ze toch ontsnappen.

Superinvaller Cédric scoort nog heel gemakkelijk 2 fraaie treffers zodat we eindigen met 25-28.
Conclusie: niet perfect, iets meer gedrevenheid s.v.p. !

Dan nog een goed idee voor de Gemeente Amsterdam – ga eens kijken in Harderwijk hoe ze daar een Sporthal/paleis neerzetten en dat ook nog op de juiste plek.
De Sypel is geweldig met heel veel prima kuipstoelen, nog betere zichtlijnen ( geen pilaar te bekennen !) en geen snelle horecaboys in de kantine – geen hairbun met sik en leren voorschoot te bekennen: prima de luxe !
Dat het programmaboekje de info van AW.DTV 1996 publiceerde – tja, dat kan gebeuren.

Op de terugweg zingen Netty en ik luidkeels mee met “Ik zie een poort wijd open staan“ op de zender van de Oecumenische Gemeente Harderwijk.
De return tegen Unitas is onze eerste wedstrijd in het nieuwe jaar.

Onze scores: Joy 3, Maartje 2, Amber 2, Danny 3, Bret 2, Cédric 5, Clarence 3 en Jim 8.

Fijne feestdagen!

HAVANER

PS. Webred: Foto’s van deze wedstrijd van Jan de Roo fotografie vind je hier.