Zaterdag  1 december 2018, nog 1 maal naar de heerlijke Gaasperdammer, we spreken af om ook naar het tweede te gaan kijken, anders zijn we voor de late avondwedstrijd van ons 1e inmiddels op de bank in slaap gesukkeld. De wedstrijden van AW.DTV 2-Blauw-wit 3 en AW.DTV 1- Wageningen1 staan op het programma.

Het 2e!

We gaan er even goed voor zitten en dat is maar goed ook. Precies 7 seconde 1-0 en binnen de minuut 2-0, gaat het 2e dan zijn eerste punten binnen halen? Nou, dat is Blauw-wit niet van plan, met stevig en vaak over het randje halen ze werkelijk alles uit de kast om AWD.TV uit het spel te halen. Ik ben nog niet thuis met de meeste namen van het 2e maar volgens zeggen heeft Judit nr. 1 van Blauw-wit en deze dame zit duidelijk op toneelles, zoekt hele tijd Judit op en steekt dan haar beide handen omhoog alsof deze een verschrikkelijke overtreding maakt, zelf deze scheidsrechter trapt daar niet in en na een minuut of vijf stopt ze daar dan gelukkig ook mee. Na 20 minuten wordt de altijd en ook nu weer geweldige spelende Naomi gewisseld, fijn dat ze weer op de weg terug is en vanaf nu gaan we er van uit dat de blessure leed achter de rug is! Blauw-wit komt een paar keer langszij, maar gelukkig gaat het 2e met 12-11 rusten.

De tweede helft begint net als de eerste, de scheidsrechter doet zijn best, fluit veel maar het loopt toch een beetje uit de hand, de heer van Dani maakt een overtreding en hij geeft daar beide geel voor{?}, Fabian is zo slim om hem even te wisselen voor Matthijs, ook geblesseerd geweest en op de weg terug en wat voor weg, zijn eerste schot treft meteen doel, wat fijn dat ook hij weer inzetbaar is. Het tweede loopt mooi uit en heeft 4 punten voorsprong, de supporters  halen even adem, maar niet voor lang, uit het niets krijgt Sven de bal met een geweldige vaart in zijn keel geduwd, vlak voor mijn neus, donker rood, iets anders was het niet, maar de zeer gefrustreerde speler komt er met een gele kaart van af, tja…elke bal onder de paal was dan ook van deze goed invallende Sven{nog een junior met veel potentie}, maar dat geeft geen vrijbrief voor zo’n overtreding! Door deze acties is het tweede toch een beetje de weg kwijt en met nog 3,5 minuten op de klok wordt het gelijk, de spanning is te snijden en met nog 3 seconde op de klok wordt toch de zeer verdiende winst binnen gehaald, 22-21, TOP en er zit een stijgende lijn in dit heel jonge team, wel worden er nog veel kansen gemist als jullie die er in schieten komt het dit jaar wel goed, de eerste punten zijn binnen!

Pauze en dat hebben we hard nodig, nog zo’n wedstrijd dat kunnen we toch echt niet aan!

 Het 1e

Na een klein half uurtje zijn we weer tot rust gekomen en kunnen we er weer tegenaan. Zo’n wedstrijd van het 2e gaat je niet “in de koude kleren zitten”, zo ook niet voor ons 1e, Brett opent netjes de score, maar er wordt slordig gespeeld, we laten dan ook toe dat Wageningen ons goed kan bij houden en zelfs regelmatig een voorsprong neemt tot wel 3 punten, het is een rustige wedstrijd met twee vriendelijke ploegen tegenover elkaar en een sterk fluitende scheidsrechter die de wedstrijd niet “dood fluit”, kortom een leuke pot om naar te kijken. Gelukkig gaat het 1e met een mooie voorsprong van 20-17 rusten.

Na de rust opent Wageningen de score en maakt er 20-18 van, oh…jee…gaan we het dan toch nog spannend maken,maar nee gelukkig niet, we zien dan een kwartier heel mooi korfbal van AW.DTV met mooie combinaties en staan dan 8 minuten voor tijd met 7 punten voor, die is in de pocket, maar daar sluipt dan ook het gevaar in, we zakken weer in en geven Wageningen de gelegenheid om nog 2 keer te scoren en 10 keer te missen. Roos gooit de deur met 31-25 “voor goed op slot”.

Leuke  wedstrijd, geen gemopper maar gewoon doorgaan, bij vlagen geweldig korfbal, wat een leuk team en met doelpunten van alle spelers, dit team geeft het goede voorbeeld voor de jeugd, vasthouden! Samen met ROHDA bovenaan en  volgende week ROHDA uit! Er wordt nog gezongen voor de jarige Brett om 24:00 uur, gefeliciteerd! En langzaamaan druipen we af{Hendrik Groen is dan al vertrokken} en gaan tevreden naar huis.

Doelpunten:

Brett 6, Cedric 6, Danny 5, Roos 4, Jim 3, Joy 3, Maartje 2 en Gina 2

 

 

Jeannette.