Tempo – AW.DTV 28-18

Nederland is een gedecentraliseerde eenheidsstaat – de macht is verspreid over een aantal overheden.
De ondergrens is het laagste punt van een bandbreedte waarin een organisatie of team zich mag bewegen – het is ook voor supporters van dat team de laagst acceptabele waarde. Zaterdag jl. ging ons vlaggenschip overduidelijk door de ondergrens heen en was er ook sprake van een sterke decentralisatie: ieder voor zich – de teamgeest was al snel verdwenen.

Misschien was het niet handig om in de volle bus naar Alphen a/d Rijn wat muziek te beluisteren om even te ontkomen aan het vrolijke gezang van onze immer goedgeluimde supporters. Toevallig was de letter “B” aan de beurt. En dus kreeg ik “Paranoid“ van Black Sabbath, “Black is black“ van Los Bravos en  “Black hole sun“ van Soundgarden voor de kiezen.
Gelukkig duurde de rit maar kort, het matrixbord bij de sporthal verwelkomde ons en de verkeersregelaars zwaaiden vrolijk met hun lichtgevende batons en portofoons – de stemming zat er goed in.
De Limes Hal was groot genoeg om alle supporters te herbergen. De onzen maakten aanvankelijk het meeste kabaal, en ik zag veel Tempo fans redelijk verbaasd en verschrikt achter hun prachtige klappers duiken – de AW.DTV supporters moesten het doen met een summier A-4tje. Tja.
De zichtlijnen waren niet bepaald geweldig ( veel pilaren, glazen wanden en trapportalen ), maar toch goed genoeg om ons vlaggenschip ouderwets scherp en overtuigend van start te zien gaan.

De zelfverklaarde Tempo topdames zijn vooralsnog niet in beeld, en dus loopt Joy soepel door (stip Cédric), waarna hij van afstand 0-2 scoort. Gina benut een vrije bal (1-3), weer Cédric van ver 1-4, gevolgd door Bret prima 1-5. Als we dan op 1-6 ( ! ) komen via Gina lijkt er geen vuiltje aan de lucht.
Alle afvallende ballen zijn voor ons, we hebben een sterke rebound en anticiperen prima. Zelfs de 2-6 van Tempo, waarbij de maker zo’n 4 passen loopt – net niet om het grensrechtertje heen – maakt ons niet nerveus.

Tempo heeft hun time-out hard nodig, maar Cédric scoort gewoon door: 2-7. Er zijn dan 10 minuten gespeeld, en in de resterende 15 minuten van de eerste helft richt Tempo zich bewonderenswaardig op – niet in het minst door ons gebrek aan scorend vermogen en slap verdedigen.
Hun dames gaan dan ook nog mee scoren terwijl AW.DTV de weg volledig kwijtraakt.
Voor zo’n ervaren ploeg ongelooflijk – maar we scoren er nog (3!) tot de rust ( Jim 2x van de zijkant en Cédric met een super doorloopbal).
Het kantelpunt is misschien de dubieuze stip tegen Danny ( 11-10 ) maar de SR kon niet anders na een aarzelend beweginkje van de grens die zijn vlaggenstokje pardoes liet glippen. De rust komt met 16-10 en we zijn nu bij de ondergrens aangeland.

Om onze gedachten te verzetten praten we verder over de zin van het leven – waarom stuurt 1 van onze vrienden, die in Zuid-Afrika bodemonderzoek doet, foto’s uit de Ardennen?

De 2e helft kunnen we nog slechter. De Tempo dames verwarren nu korfbal met kitesurfen zonder kite en slaan  alle kanten op. De SR vindt het prima, vlak voor het sluiten van de markt wordt er toch nog een stip voor gegeven: 26-16. Tempo was ons de baas qua scherpte en schotkracht, maar ook fysiek, en dat mag niet weer gebeuren. Ik ken oud-spelers van AW.DTV die zich dit gebeuk onder de korf maar 1 keer lieten gebeuren……

Voor ons scoren in de 2e helft Joy ( afstand ) , Jim ( 3 ), Clarence ( de invaller die zich niet liet wegzetten) , Cédric 2 x van de stip voor Joy en Roos.
We eindigen op een beschamende 28-18, een meer dan terechte winst voor de Alphenaren.
Opvallend: pas bij 19-11 pakken we onze eerste time-out, en helaas pakken onze wissels niet al te best uit, behalve dan Clarence en Amber ten H, die niet over zich lieten lopen en wel fysiek weerwerk boden.
Samenvattend : ons vlaggenschip had een complete off-day maar kan natuurlijk veel en veel beter. We hebben de kwaliteit en de klasse, en dat we ons kunnen oprichten is bekend.

In de minuscule Tempo kantine ving ik een gesprek op van een toeschouwer die opmerkte dat hij elk moment in de wedstrijd dacht: “en nu komen ze opzetten!”. Maar AW.DTV deed dat niet.

Zaterdag doen we dat wel!

HAVANER

Onze scores: Joy 1, Gina 2, Clarence 1, Bret 1, Jim 5, Cédric 8