Wil jij als trainer, coach of technisch kaderlid weten op welke manier je jeugdteams kunt indelen, hoe een goede wedstrijdanalyse en wedstrijdvoorbereiding eruitzien en hoe je kunt inzetten om je team optimaal te laten presteren? Meld je dan aan voor één of meerdere workshops van het digitale korfbalcongres en doe kennis op om jouw functie nóg beter uit te kunnen voeren! Het congres vindt plaats van 9 tot en met 13 mei. In dit bericht lees je meer over de workshops voor trainers, coaches en technisch kaderleden.

Workshop: analyse en wedstrijdvoorbereiding (9 mei 18.30-19.30)
Tijdens deze workshop gaan Jan Niebeek (bondscoach TeamNL Korfbal), Ard Korporaal (coach Fortuna/Delta Logistiek) en Jessica Lokhorst (speelster TeamNL Korfbal) in op het belang van een goede wedstrijdanalyse en wedstrijdvoorbereiding. Welke elementen komen hierbij kijken en hoe zet je dit in om je team optimaal te kunnen laten presteren?

Workshop: teamsamenstelling en selecteren (13 mei 19.15-20.15)
Uit onderzoek blijkt dat het indelen van teams op basis van plezier bijdraagt aan ledenbehoud. Toch wordt er vaak ingedeeld op basis van niveau. Tijdens deze workshop hoor je van Dolf Nijbroek en Carlo de Vries (korfbaladviseurs KNKV), Margot Schilp (KZ/Thermo4U), Keetie Burger en Martin van Hinte op basis van welke waardes je teams kunt indelen bij de jeugd, hoe verenigingen hiernaar kijken en waar zij in de praktijk tegenaan lopen.

Aanmelden en meer informatie
Tijdens de congresweek vinden negen verschillende workshops plaats. Niet alleen voor trainers, coaches en technisch kader, maar ook voor bestuurders en scheidsrechters. Je kunt je aanmelden voor zoveel workshops als je wilt. Meer over alle workshops en het programma vind je op korfbalcongres.nl. Ben jij geïnteresseerd in één of meerdere workshops? Meld je dan aan via dit aanmeldformulier.