Die laatste 5 minuten…………………maar daarvoor hebben we toch echt genoten van een leuk avondje korfbal!

We komen de hal binnen en de laatste 10 minuten van junioren 1 tegen DVO wordt gespeeld, de junioren staan met 6 punten voor op dat moment, ze geven de wedstrijd  niet meer uit handen, de eindstand is 19-16 en junioren 1 handhaaft zich!

Daarna de wedstrijd van het 2e, een pluimpje voor onze Edward die op het laatste moment van “stal” gehaald om deze  wedstrijd voor te zitten en dat na een avondje pingpongen{of is het toch tafeltennissen?} staat hij toch weer zijn mannetje en weet de wedstrijd in goede banen te leiden. Het tweede heeft dit jaar een moeilijk jaar, zonder Thomas, die gekozen heeft voor een andere uitdaging en Niek die voor zijn opleiding dit jaar moest afhaken, jammer maar begrijpelijk kozen zij beide voor een andere uitdaging.

Het tweede begint scherp en begint met Roos, Maartje, Kasper en Clarence in de verdediging en Cedric, Rick, Karlijn en Jessica in de aanval, de vakken staan goed en het 2e gaat met gemak met DVO mee en we rusten dan ook met 14-15, na de rust komt Bret voor Kasper in het veld en loopt het DVO uit naar 17-22, op de tribune laten wij de wedstrijd al lopen en gaat het gesprek over de verhuizing van onze Fred naar Almere{ 4 kilometer dichterbij dan Maarssen, het is maar dat u het weet!}, gelukkig staan de koppies van het 2e wel de goede kant op en wordt het onder aanvoering van Cedric en Bret 29-27, dan komt DVO terug naar 30-30, Cedric maakt er 31-30 van en de laatste aanval van DVO blijft gelukkig puntloos, met 13 seconde op de klok wordt de wedstrijd professioneel binnen gehaald. Voor zover ik de wedstrijden die ik gezien heb van het 2e was deze echt de beste van allemaal, goed samenspel, geen gezeur en met veel plezier er voor elkaar zijn!

Doelpunten: Cedric 9, Bret 6, Roos 3, Kasper 3, Karlijn 3, Maartje 2, Clarence 2, Rick 2, en Jessica 1

Na deze 2 gewonnen potten en de vorige week goed gespeelde wedstrijd tegen PKC,  hebben wij er vertrouwen in dat het goed komt. De coaches hebben weer een opstelling uit de hoge hoed getoverd en zoals al het hele jaar door staat het vandaag ook weer helemaal anders, je verwacht na de wedstrijd van vorige week toch wel dezelfde opstelling, maar goed zoveel mensen zoveel meningen. Het eerste begint zenuwachtig aan de eerste helft en we staan al gauw met 3-0 achter, gelukkig herpakken we ons en gaan goed mee met DVO, laten onze “hielen zien” en gaan we rusten met een voorsprong van 2 punten.  Ook de tweede helft blijven we op voorsprong en bouwen zelfs uit tot 4 punten voorsprong….maar dan we hebben het al eerder gezien dit jaar sluipt er iets in zowel bij ons als bij de tegenpartij, alle ballen gaan er in bij DVO deze laatste 5 minuten en wij weten niet te volgen, krijgen nog kansen maar weten deze niet te benutten en staan we weer met lege handen, eindstand 28-29 weer op 1 punt verloren “de story van het seizoen 2016/2017”.

De laatste thuiswedstrijd van Ilona, we hadden een mooier afscheid voor haar gewild en gewenst, wel hebben we weer genoten van de onnavolgbare acties van haar en de soepelheid waarmee zij over de grond rolt is bewonderenswaardig. Ik hoop dan ook echt dat we haar bij de vereniging kunnen behouden en dat ze als trainster, als is het maar incidenteel haar korfbalkunsten kan overdragen aan onze jongeren. Ilona, dank, mede namens de “pondjes” voor al die mooie momenten de afgelopen jaren en veel geluk in de toekomst!

Wat een seizoen, waar op PKC na iedereen van iedereen kon winnen en er eigenlijk geen verliezer zou mogen zijn, helaas het is niet anders, toch hoop ik op een klein wondertje volgende week, niets is onmogelijk en gaan er van uit dat DVO zijn sportieve plicht pakt en wint van DSC.

Na de wedstrijd in de kantine besluiten we dat we het seizoen gaan evalueren op ons pinksterkamp in de Weitblick, gelegen in de mooie Eifel, maar we hebben wel al afgesproken dat wat er ook gebeurt wij er in ieder geval weer zijn, dus 17 “pondjes” op de banken{of is Almere toch te ver?} in het volgende seizoen.

Wellicht tot volgende week bij KZ en anders op het veld, zeker het volgend seizoen toch?!

Jeannette