In een redelijk gevulde thuis-hal wist AW.DTV de eerste overwinning van dit zaalseizoen te behalen: 24-20. Met 9 treffers, waarvan 2 strafworpen, was Jim Snel in de wedstrijd tegen Avanti de meest trefzekerder aan AW.DTV zijde.

Scores AW.DTV: Jim 9, Danny 6 (3 SW), Vikash 4, Amber & Cedric 2, Joy 1.

Berichtgeving op de site van Avanti over deze wedstrijd:
“Na de eenvoudige zege vorige week op Rohda moest onze hoofdmacht aantreden tegen de andere vereniging uit Amsterdam. AW/DTV is één van de vele kanshebbers op een play-off ticket en duidelijk van een hoger niveau dan Rohda. Avanti | Post Makelaardij kwam in de eerste helft dan ook moeilijk onder de verdedigende druk van de Amsterdammers vandaan. Dit werd ook zichtbaar door de vele plaatsfouten en ballen over de lijn gedurende de wedstrijd. Verdedigend waren de Pijnackernaren vaak te laat wat gecompenseerd werd met strafworpen tot gevolg. Direct na de rust (12-9) werd een strafworp gemist maar het was knap dat na zes minuten de stand weer gelijk getrokken was.” Klik hier voor het volledige verslag.

Kofbal.nl schreef:
“AW.DTV pakte vorige week één punt in een duel met HKC, Avanti won van Rohda. De Amsterdammers namen in het onderlinge duel eerst een 3-1 voorsprong. Gedurende de eerste helft kwam AW.DTV vervolgens niet echt los van de bezoekers uit Pijnacker. De ploeg van Marrien Ekelmans bleef erin geloven en stond bij rust dan ook op een kleine achterstand van drie punten (12-9). Daarna kon Avanti wel een aantal keer een voorsprong nemen van één punt, maar de Amsterdammers raakten daar niet van in paniek. In de slotfase schoten de heren van AW.DTV hun ploeg uiteindelijk naar de overwinning. Een 20-20 stand werd omgezet in een 24-20 voorsprong.” Via deze link lees je de volledige recap in de Hoofdklasse A over speelweekend 2, inclusief een reactie van Edwin.