Ook dit jaar wordt er weer een Amsterdamse Schotcompetitie georganiseerd voor de F t/m B-jeugd. De voorrondes van deze competitie worden door de verenigingen zelf georganiseerd. De finales vinden plaats op 11 maart tijdens de korfballeague wedstrijd van Blauw-Wit tegen Fortuna/Delta Logistiek.

 

Vrijdag 16 februari zullen de voorrondes plaatsvinden in Sporthal Gaasperdam. Dit betekent dat de teams die in de SGR trainen voor of na de training in sporthal Gaasperdam worden verwacht.

 

Wat zijn de regels?
Elk kind krijgt 1 minuut de tijd om zo veel mogelijk doelpunten te scoren.
De F en E schieten vanaf 3 meter, de overige leeftijdscategorieën schieten vanaf 5 meter. Tijd is tijd: de bal moet door de korf zijn op het moment dat het eindsignaal klinkt.

 

De winnaar per leeftijdscategorie (dus 1xF, 1xE, 1xD, 1xC en 1xB) wint twee kaartjes voor de Korfbal League Finale in het Ziggodome en gaat door naar de Schotcompetitiefinale op 11 maart bij Blauw-Wit. Bij een gedeelde eerste plek zal er opnieuw 1 minuut geschoten worden totdat er één winnaar is.

 

Globale planning in sporthal Gaasperdam
19:10 – 19:20: B1 (dus voor de training)
19:30 – 19:40: F1
19:40 – 19:50: D1 (winnaar moet wachten op de uitslag van de D2)
19:50 – 20:00: D2 + E1 (dus na de training)
20:00 – 20:10: C1
Dit is een globale planning. Blijf dus in de buurt van de plek waar de schotcompetitie wordt gehouden (ook voor het geval er een extra ronde gegooid moet worden).

 

Mochten er nog vragen zijn dan horen wij dit graag.

 

Namens de Jeugdcommissie,
Sandra en Frank